אורז אושפלאו - מנה חדשה ב"שף הדרך"

20 לנובמבר 2013

logo
מאת שוש להב.

לקראת החורף, "שף הדרך" משיק מנה אותנטית חדשה בטעם: אורז אושפלאו - אורז עם נתחי בשר וירקות בסגנון בוכרי. ויש גם מתכון שמציע השף אילן צוירן.


אתחיל בעדות אישית: ניסיתי את מנת "שף הדרך", ומצאתי ארוחה קלה ביותר להכנה, טעימה מאד, ללא טרחה וכלים מלוכלכים..


לקראת החורף, חברת שף הדרך משיקה מנה אותנטית חדשה ומפנקת: אורז אושפלאו - אורז עם נתחי בשר וירקות בסגנון בוכרי. המנה מתאימה לטיולים בארץ ובחו"ל, פיקניק, טיסה, למשרד, לבית וליוצאים לפעילות ספורט.


ארוחת "אורז אושפלאו" של שף הדרך הינה מנה בשרית, בסגנון אותנטי ביתי, ארוחה מזינה, בריאה ובעלת הרכב תזונתי מאוזן.


הרכב תזונתי - אורז אושפלאו:




































אנרגיה



147 קק"ל



חלבון



10.2 גר'



פחמימות



13.1 גר'



שומן



6.3 גר'



חומצות שומן רווי



2.3 גר'



כולסטרול



10.5 מ"ג



נתרן



52 מ"ג




סדרת הארוחות שמחממות את עצמן ברגע של "שף הדרך", עשויות מחומרים טבעיים בלבד ואינן מכילות חומרים משמרים. את המנה האישית, ניתן לאחסן ללא קירור עד שנתיים, להוציא בשעת הצורך ולחמם ברגע ללא צורך במיקרוגל, תנור, גז או אפילו מים חמים.


בזכות שקית הפטנט החדשנית, הארוחה הארוזה בחמגשית הרמטית, מחממת את עצמה תוך דקות ספורות, תוך שימוש בכמות קטנה של מים. למנה הכשר של בד"צ "בית יוסף".


את ארוחות "שף הדרך" ניתן להשיג ברשת חנויות So Good  של סונול ובחנויות נבחרות, המפורטות ברשימה באתר האינטרנט www.chef-haderch.com


מחיר לצרכן: 35 ₪ למנה.


סרטון הדגמה ביו-טיוב: http://www.youtube.com/watch?v=oFqt2b44xXk


* מתכון להכנת אושפלו, מאת שף הדרך - אילן צוירן:


לרגל השקת המנה החדשה, מציע שף הבית של "שף הדרך" אילן צוירן, את המתכון להכנת אושפלאו, אחת המנות האהובות והמזינות ביותר.


המצרכים:


אורז יסמין – 2 כוסות


קוביות בקר/כבש – 700 גר'


בצל – 3 בצלים בינוניים פרוסים דק


גזר – 3 גזרים בינונים חתוכים גפרורים


סלרי – מעט רק לטעם לנוזל בקר


חומוס – 150 גר'


צימוק כהה קטן – 50 גר'


שמן קנולה – 2 כפות


מלח – קורט (לפי הטעם)


זרעי כמון – 1 כפית


כורכום – 1/2 כפית


נוזל בקר/כבש מסונן – 3 כוסות


אופן הכנה:


מבשלים בתחילה את קוביות הבקר/כבש עד לריכוך עם מעט בצל, גזר וסלרי + קורט מלח ופלפל שחור גרוס.


בסיום מסננים ושומרים את הנוזל.


במקביל, מבשלים את החומוס המושרה עד לריכוך (אפשר גם לקנות קפוא ומוכן).


מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר ומקפיצים קלות.


בנפרד, מטגנים את האורז, מוסיפים את כל המרכיבים ולבסוף את הנוזל בקר/כבש, מנמיכים אש ומבשלים עד 1/2 שעה.


בתיאבון!


(צילום: חגית גורן)