מתכון: לביבות תפוחי אדמה
28 לנובמבר 2013

28 לנובמבר 2013
אין הרבה מה להתפלסף סביב המאכל המסורתי, המוכר והחביב.
אז אני משתף - ולו רק כדי לאחל חג חנוכה מואר - ומצרף מתכון לביבות תפוחי אדמה, הרי הן הלאטקעס.
הכמות לכ- 12 לביבות:
* 4 תפוחי אדמה מקולפים ומגורדים בפומפיה דקה.
* בצל אחד מגורד בפומפיה גסה.
* סוחטים היטב.
* מוסיפים ביצה אחת, כף אבקת מרק, 4-3 כפות קמח (בהתאם לסמיכות הרצויה).
* מתבלים במלח ובפילפל שחור גרוס.
* מחממים את השמן ומכניסים כף מהבילה לכל לביבה.
* מטגנים עד להזהבה יפה משני הצדדים.
* מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
* מגישים חם עם זליפה של שמנת חמוצה מעל.
או כפי שנהוג בביתכם ולטעמכם.