מתכון: לביבות תפוחי אדמה

28 לנובמבר 2013

logo
מאת ארווין פרידן.

לאטקעס, זה השם העסיסי של לביבות תפוחי אדמה, והן חוגגות איתנו בחנוכה.


אין הרבה מה להתפלסף סביב המאכל המסורתי, המוכר והחביב.


אז אני משתף - ולו רק כדי לאחל חג חנוכה מואר - ומצרף מתכון לביבות תפוחי אדמה, הרי הן הלאטקעס.


הכמות לכ- 12 לביבות:


* 4 תפוחי אדמה מקולפים ומגורדים בפומפיה דקה.


* בצל אחד מגורד בפומפיה גסה.


* סוחטים היטב.


* מוסיפים ביצה אחת, כף אבקת מרק, 4-3 כפות קמח (בהתאם לסמיכות הרצויה).


* מתבלים במלח ובפילפל שחור גרוס.


* מחממים את השמן ומכניסים כף מהבילה לכל לביבה.


* מטגנים עד להזהבה יפה משני הצדדים.


* מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.


* מגישים חם עם זליפה של שמנת חמוצה מעל.


  או כפי שנהוג בביתכם ולטעמכם. 


חג שמח ובתיאבון!