מסעדת טוקו - תרבות בילוי חדשה!

02 לדצמבר 2013

logo
מאת שוש להב.

בת שנה וכבר הפכה לשם דבר בקרב חובבי המטבח האסיאתי, בשילוב המטבח הדרום אמריקאי. המסעדה, בניצוחו של השף ניצן רז, יצרה תרבות בילוי חדשה בעיר (ראשל"צ, במתחם יס פלאנט), כזו שכולם מדברים עליה. ויש גם מתכון לחנוכה.


"החלום שלי היה לשלב בין המטבח האסיאתי לדרום אמריקאי, ואת זה בדיוק יצרנו פה, אוכל שמבוסס על מוצרים טריים, שמשלב את הקלילות של המטבח האסיאתי מול מיטב הבשרים המוגשים במטבח הדרום אמריקאי. שני המטבחים יחד יוצרים איזון הרמוני בין המרכיבים. מדובר במסעדה שהיא חג אמיתי לכל חובבי האוכל הטעים והמיוחד, ואני מזמין את כולם לבוא ולהתרשם" - כך מספר השף ניצן רז, ממסעדת TOKO".


לפני כשנה נפתחה במתחם ה"יס פלאנט" בראשון לציון מסעדת TOKO המציעה תפריט רבגוני,  המשלב בין המטבח הדרום אמריקאי והמטבח האסייתי. על התפריט הייחודי מנצח השף ניצן רז,  שהוא גם השף מאחורי המסעדות התל אביביות "סושי סמבה" ו"אונו". התפריט העשיר כולל בתוכו מנות בטעמי המזרח הרחוק, ביחד עם טעמים לטיניים - שילוב של טעמים וצבעים המפתה את החיך והעין.


מסעדת "TOKO" חגגה לאחרונה יום הולדת שנה, והזמינה את הסועדים ליהנות מפסטיבל שלם של מנות מאחיותיה - מסעדות "סושי סמבה" ו"אונו", שהתארחו במקום לרגל המאורע, ויחד יצרו תפריט קולינרי ייחודי שעוד לא נראה בארץ. כאמור, לכבוד חגיגות השנה למסעדת טוקו, רקח השף ניצן רז תפריט חד פעמי, ששילב בין המטבחים של שלוש המסעדות, לפסטיבל אוכל יוצא דופן, הכולל מנות כגון: סלט קפרזה אסייתי - עם מוצרלה טריה, מיקס עגבניות, עלי בייבי וקרוטונים ברוטב פסטו יפני; "ממושי"- סלמון במרינדת סוי, שבבי טמפורה, אספרגוס, אבוקדו  וטוביקו; "ניוקי פיצוחים"- פורצ'יני, אספרגוס וקציפת פרמז'ן; "הום מייד דים סאם"- איולי הבנרו ברוטב פסטו יפני, ומבחר רב נוסף.


"טוקו", היא מסעדה נעימה לאורחיה, המתפרשת על שטח של כ-300 מ"ר, מעוצבת בטעם טוב, ללא בעיות חנייה ותהיות של מה נעשה לפני או אחרי (שפע אולמות קולנוע, רק לבחור סרט..) והביאה איתה בשורה קולינרית מרעננת לעיר ראשון לציון. את המקום הקים השף ניצן רז, ואכן גולת הכותרת היא התפריט המרשים של המסעדה, המציע שלל מנות על טהרת השילוב בין המטבח האסיאתי לדרום אמריקאי, המבוסס על חומרים טריים ואיכותיים.


בין המנות הטעימות המוגשות במקום, ניתן לציין את: "מצוטקי"- פירה פלפלים עם נתחוני פילה בקר, מוקפץ בטריאקי; פופקורן עוף - שמוגש על מיקס חסה עם רוטב צילי מתוק וויניגרט אסיאתי; "טוקוטילה" - המורכב מנתחי אנטריקוט, מיקס פטריות, מיונז וואסבי, בצל סגול וגבינת גאודה. בנוסף, מגוון סלטים, מיני סושי, פיצות חמות ופריכות, סנדויצ'ים יצירתיים וקינוחים נהדרים. רעבים לא תצאו משם והמחירים סבירים.


* מתכון ללביבות, באדיבות מסעדת "טאקו" והשף ניצן רז:


רגע לפני חנוכה, מסעדת "TOKO" של השף ניצן רז, במתחם ה"יס פלאנט", מציעים לכם מתכון מיוחד לחנוכה, פשוט, קליל וטעים.


המצרכים ללביבות:


2 תפוח אדמה.


1 דלורית.


150 גרםשרימפס קצוצים.


1 צרור כוסברה (ניתן גם פטרוזיליה במקום).


1 ביצה.


100 גרםקמח לבן.


מצרכים לרוטב:


200 גרם יוגורט.


20 מל' יוזו (לימון יפני, ניתן למצוא בכל סופר במחלקת המזרח הרחוק), ניתן גם מיץ לימון.


אופן ההכנה: מערבבים את החומרים עד לקבלת מרקם אחיד ומקררים.


אופן ההכנה:


מגרדים את תפוחי האדמה והדלורית ומניחים במסננת לחצי שעה, כדי שהנוזלים יצאו ומעבירים לקערה.


מוסיפים את השרימפסים הקצוצים, פטרוזיליה קצוצה, קמח והביצה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.


מכינים את הלביבות ומניחים על מגש, מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה, כדי שהמסה תתייצב.


ניתן לטגן את הלביבות בשמן עמוק או במחבת.


אחרי הטיגון יש להניח על נייר סופג.


להגשה:


להניח את הלביבות, לפזר מעט מלח גס וכוסברה קצוצה, את רוטב היוגורט ניתן לבזוק מעל או להניח בצלוחית לצד הצלחת


בתיאבון!!


מסעדת "טוקו" - מתחם היס פלאנט ראשון לציון


רחוב המאה העשרים 4


טלפון: 053-7102467


(צילום: יח"צ, נמרוד גנישר)