מתכון קינוח אלגנטי: פירות אקזוטיים יבשים

04 לאפריל 2012

logo
באדיבות: השף מוריס מונייר.


בפסח הזה תתעסקו עם שיפודי פירות. טעים ומיוחד, אסתטי ומעורר תיאבון.


כמות: 10סועדים

זמן הכנה: 30 דקות

מצרכים:

20 מקלות שיפודים.

1 אננס שלם טרי ומקולף.

5-6 קיווי מקולף.

1 סלסלת תותים טריים (בערך 400 גרם).

פירות יבשים: שזיף מגולען, תפוז סיני (כמספר השיפודים).

לסירופ:

2 גבעולי טימין טרי.

200 גר' סוכר.

120 מ"ל מים או וודקה או כל אלכוהול אחר עם טעם לבחירה.

1 כפית תמצית וניל.

הכנה:

1. מפרקים את האננס מהמרכז הקשה והגס. חותכים את הפירות הטריים לגודל הרצוי (בצורה אחידה-כמה שאפשר). מומלץ כגודל ביס.

2. מפרקים את הפירות היבשים (היה והם דביקים אחד לשני), ומכינים אותם על מגש לצורך שזירה על מקלות השיפודים.

3. על מקלות השיפודים מסדרים את הפירות הטריים והמיובשים לפי סדר אחיד (מומלץ לגוון בצבעים). מניחים על מגש. טובלים את השיפודים עם הפירות בסירופ ומצננים.

4. לסירופ: בסיר קטן ממיסים הנוזל עם הסוכר, הטימין והוניל.

מגישים כקינוח קר לצלחת מרכזית....

השף מוריס מונייר, מבעלי קייטרינג האיכות מונייר, כיהן כשף השגרירות הצרפתית במשך 12 שנים מנותיו המופלאות קנו להן אוהדים בעולם כולו. השף מונייר מביא עימו אלגנט-קלאסי ומקפיד על כל פרט ובעל ניסיון בינלאומי עשיר במיטב מסעדות אירופה.