מתכון: מרק ירקות עם גריסי פנינה

23 לדצמבר 2013

logo
מאת ארווין פרידן.

עם בוא החורף - הגשום, המושלג והקר - עונת המרקים מתחממת, ומחממת.. כתבנו הקולינרי מציע הפעם את הראשון בסידרה: מרק ירקות עם גריסי פנינה.


עם בוא החורף - גשום מושלג וקר - עונת המרקים מתחממת, ומחממת..


הינה הראשון בסידרת המרקעים שאציע: מרק ירקות עם גריסי פנינה.


* מצרכים לסיר של 5 ליטר:


 כוס גריסי פנינה מושרים לכמה שעות ומסוננים.


 בצל גדול קצוץ.


 3-2 גזרים מקולפים ופרוסים.


 חתיכת דלעת חתוכה לקוביות.


 3-2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.


 קישוא אחד פרוס.


 ענף סלרי פרוס, כולל עלים.


 לקט עשבי תיבול ירוקים קצוצים.


 שמן זית לטיגון.


 מלח ופילפל שחור גרוס.


* אופן ההכנה:


 מזהיבים את הבצל.


 מוסיפים את הירקות ואת גריסי הפנינה לעוד כמה דקות עידוי.


 מתבלים ומוסיפים מים חמים.


 מבשלים כ- 40 דקות או עד שהירקות מתרככים.


 מתווכחים אם להוסיף אבקת מרק.. (אני מעדיף שלא! תחליטו בעצמכם).


 לקראת הסוף מוסיפים את עשבי התיבול הירוקים.


אני נוהג להגיש עם מעט גבינה כחולה.


לא תאמינו מה שזה עושה למרק.


בתיאבון וחורף חמים.