מתכון לקינוח חגיגי - אגסים "בל הלן"

04 לאפריל 2012

logo
באדיבות: השף מאיר דנון - מנהל בית הספר הגבוה לקולינאריה "בישולים", עבור טיב טעם.

צילום: שירן כרמל.


רשת הסופרמרקטים טיב טעם, מציעה לקראת החג מתכון חגיגי במיוחד לקינוח רענן - אגסים "בל הלן". מתוק וטעים.


מרכיבים:

6 אגסים

1/2 לימון טרי

לסירופ:

2 ליטר מים

800 גרם סוכר

1 מקל וניל

1 ליטר גלידת וניל איכותית

מיכל שמנת מתוקה

50 גרם סוכר

1/2 מקל וניל

200 גרם שוקולד מריר

חצי כוס מים

4 כפות סוכר

1/2 מקל וניל

אופן ההכנה:

1. מכינים את הסירופ: בסיר מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר. חוצים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגירים, מעבירים את התרמיל ואת הגרגירים לסירופ, מבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.

2. מקלפים את האגסים ומורחים אותם במעט לימון כדי שלא ישחירו, מעבירים לסירופ ומבשלים כ- 30 דקות עד שהם רכים לחלוטין וכאשר נועצים בהם סכין היא יוצאת בקלות, מניחים להתקרר בסירופ ושומרים עם הסירופ בקירור עד השימוש. לפני השימוש מסירים באמצעות כף פריזיאן, דרך התחתית, את גרעיני האגסים.

3. מכינים את רוטב השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה את המים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהוא נמס לחלוטין, מוסיפים את השוקולד, תרמיל הוניל והגרגירים ומבשלים עד לקבל רוטב שוקולד סמיך, משליכים את תרמיל הוניל.

4. לפני ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וגרגירים מחצי מקל וניל לקצפת יציבה, יש להקפיד שלא להקציף את הקצפת יותר מדי כדי שלא "תישבר".

5. בגביעי הגשה מסדרים שכבת גלידת וניל ועליה מניחים את האגסים, יוצקים עליהם רוטב שוקולד חם ומקשטים עם מעט קצפת. מגישים מיד.