מתכון מומלץ לצלי ראש

07 לינואר 2014

logo
מאת ארווין פרידן.

כתבנו הקולינרי ממליץ הפעם על צלי מבשר ראש ומציע מתכון מזין וטעים.


המתכון המוצע כאן הינו צלי ראש, כלומר, צלי מבשר ראש.


הנתח הולך בדרך כלל קומפלט עם לחי.


די קשה למצוא ולמעשה אני נאלץ להזמין מראש אצל הקצב, אבל תאמינו לי, המאמץ שווה.


המצרכים:


* קילו וחצי-שניים של בשר חתוך לנתחים גדולים.


* 2 בצלים חתוכים גס.


* 3-2 עגבניות חתוכות לרבעים או שמיניות.


* פילפל אדום חתוך לרצועות.


* 5-4 שיני שום מקולפות.


* 2 עלי דפנה עם מספר גרגירי פילפל אנגלי.


* פפריקה אדומה מתוקה, פילפל שחור גרוס ומלח.


* למעוניינים אפשר גם פילפלון שאטה.


* שמן רגיל לטיגון.


* מים רותחים.


אופן ההכנה:


הבישול שונה במעט מהשיטה המסורתית.


אסביר בהמשך.


-  סוגרים את נתחי הבשר.


-  מוסיפים את כל יתר המצרכים היבשים.


-  ממשיכים לטגן עוד מספר דקות.


-  מתבלים.


-  מוסיפים נוזלים במנות קטנות, כך שהבשר יתבשל במעט נוזלים (אצלינו קראו לזה אידוי).


-  מבשלים כשעה וחצי על אש בינונית קטנה, תוך כדי השגחה. כך נוצר רוטב סמיך וטעים להפליא.


אצלינו מגישים עם אורז או תפוחי אדמה.


אם המוזה נופלת עלינו, אז עם ממליגה.