רשת לנדוור השיקה תפריט חדש, עם מחלקה טבעונית ומנות ללא גלוטן

גיא רוזנברג | 22 לינואר 2014

logo
מאת ציפי פרקש.

בתי הקפה לנדוור השיקו תפריט חדש, אשר נבנה ע"י שף הרשת שחר ברנע, וגולת הכותרת שלו: מחלקה טבעונית חדשה, הכוללת 8 מנות המתאימות לארוחת בוקר, מנה עיקרית, תוספת ואף קינוח.


בריאות, צער בעלי חיים, אקולוגיה  וכמובן, להרזייה, הובילו לטרנד הטבעונות, שתפס בשנים האחרונות תאוצה. טבעונות כוללת מוצרים מן הצומח, ללא בשרים, ביצים, גבינות, דגים וכד'. כיום ניתן למצוא גם במסעדות ובתי-קפה מנות טבעוניות גורמה - כך מצאנו ברשת לנדוור, שלקחה את העניין רחוק ויצירתי..


רשת בתי הקפה לנדוור השיקה תפריט חדש, אשר נבנה ע"י שף הרשת שחר ברנע, וגולת הכותרת שלו: מחלקה טבעונית חדשה, הכוללת 8 מנות המתאימות לארוחת בוקר, מנה עיקרית, תוספת ואף קינוח.


המחלקה הטבעונית בתפריט לנדוור, מגיעה לאחר שלפני מספר חודשים הוטמעו בתפריט כנסיון, 2 מנות טבעוניות, זאת לאור דרישות של לקוחות מעת לעת למנות טבעוניות בתפריט.


בחצי השנה האחרונה, 2 המנות הטבעוניות הפכו לפופולאריות מאוד בקרב לקוחות לנדוור, אשר דרשו מנות חדשות וגיוון רחב יותר. הפניות הגיעו מלקוחות אשר שומרים על תזונה טבעונית בלבד, אבל בעיקרן מלקוחות אשר מחפשים פתרונות תזונה בריאים ומעניינים ככל הניתן, כדי לשמור על אורח חיים מאוזן מבלי לפגוע בטעם.


לאור הפניות, בלנדוור ביצעו סקר פנימי בקרב הלקוחות בנושא, אשר גילה כי 40% מלקוחות הרשת היו מעוניינים באלטרנטיבות טבעוניות לבחירה בתפריט ובמידה והיו כאלו בתפריט, יתכן ויעדיפו אותן על פני מנות רגילות אחרות.


גם תוספת הלחם ללא גלוטן בתפריט, מגיעה לאור בקשות הלקוחות, לאלטרנטיבה ללא גלוטן למנות האהובות, המבוססות על לחם, ביניהן כריכים וארוחות בוקר. הלחם ללא גלוטן מוצע ללקוחות ללא תוספת עלות.


בתפריט ניתן למצוא גם מחלקת ילדים משודרגת, ובה מגוון מנות אהובות על ילדים, כגון: פסטה, פיצה, טוסט, המבורגר קטנטנים, שניצלונים, ארוחת בוקר קטנטנים ועוד, במחירים מיוחדים לקטנטנים.


תוספת מרעננת בתחום הקפה בתפריט החדש:
קליית חורף - לאחר שזכתה במקום הראשון במבחני טעימה לקפוצ'ינו ואספרסו, בסקר שערך העיתון ידיעות אחרונות בחודש אוקטובר 2013, החורף, לנדוור יצרה קליית חורף חדשנית ועמוקה של קפה עם טעמים שוקולדים עדינים, המוגשת ללקוחות בפרזנטציה חווייתית, המעצימה את תחושת הרוגע והחמימות בבית הקפה.


הרחבת התפריט מגיעה בעקבות צמיחת הרשת ופריסתה הגדולה בכל רחבי הארץ, פריסה אשר הביאה מפגש עם קהלים חדשים ומגוונים, ודרישות אשר הרשת רצתה למצוא להן מענה בתפריט.


* עוד בתפריט החדש:


בתפריט החדש של לנדוור ניתן למצוא: לחם ללא גלוטן, המיועד למנות הכוללות לחמים כגון כריכים, ארוחות בוקר וכד'; ארוחות בוקר משודרגות; קליית חורף חדשה; תפריט ילדים חדש; מנות עיקריות חדשות ועוד.


המנות הטבעוניות החדשות בתפריט לנדוור כוללות:




  1. ארוחת בוקר טבעונית - חביתה מקמח עדשים אדומות, גזר ועשבי תיבול. לצד חציל בטחינה, ממרח פלפלים, סלט עדשים וקינואה, טפנד זיתים, טחינה, גרנולה במטבל טופו וסילאן, קונפיטורת פרי וסלסלת לחמים, מיץ טבעי וקפה /תה.

  2. שקשוקה ירקות קלויים - חציל, פלפלים, קישואים ברוטב השקשוקה של לנדוור, פתיתי טופו ופטרוזיליה מוגש בתוספת סלט בוקר, טחינה ולחמניות.

  3. סלט נעמי - עדשים שחורות, סלק, פולי סויה, רוקט, נבטי חמנייה, צנונית, חמוציות, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, פיסטוקים ורוטב רימונים.

  4. תבשיל כוסמת וירקות כתומים - כוסמת, ירקות כתומים, בורגול, ערמונים, אגוזי מלך ועשבי תיבול ברוטב טחינה גולמית וסילאן.

  5. מג'דרה של קינואה ועדשים - עדשים שחורות, קינואה, ירקות שורש, ברוקולי (בעונה), שעועית ירוקה, תרד ופיסטוקים.

  6. סלט עדשים וקינואה (מנת נשנוש) - עדשים שחורות, קינואה, קוביות סלק פטרוזיליה, אגוזי מלך וחמוציות ברוטב רימונים.

  7. פוקצ'ה ביאנקה - פוקצ'ה עם טחינה, שמן זית, בלסמי ועשבי תיבול

  8. סורבה - סורבה קוקוס מוגש עם מרק פירות יער, שערות חלבה ופיסטוקים.


* אודות רשת לנדוור:


שנת 2013 הייתה שנת הפריצה הגדולה של לנדוור. בשנה זו, הרשת פתחה 13 סניפים חדשים וכיום הינה בעלת 30 סניפים בפריסה ארצית. עד סוף שנת 2014 הרשת מתכוננת לגידול נוסף ומשמעותי ל- 45 סניפים סה"כ.


בשנת 1919 פתח משה לנדוור בית קפה קטן במרכז ברלין. לימים עשה הקפה עלייה והפך לבית הקלייה הראשון בארץ. שמונה עשורים מאוחר יותר נפתח 'לנדוור - בית הקפה', המונה כיום 30 סניפים בכל רחבי הארץ וממשיך מסורת ארוכת שנים של קלייה ואהבת קפה. המקום מעוצב, חי ונושם ברוחה המקורית של חברת הקפה הותיקה, באריזה ישראלית עדכנית.


לצד האספרסו והקפוצ'ינו העשויים לפי סטנדרטים איטלקיים נוקשים, זהו אחד המקומות הבודדים בהם אפשר ליהנות מחוויית קפה שחור המתבשל בכלי מיוחד ונמזג מפינג'אן לתוך כוס קפה טורקי קטנה. את הקפה המהביל אפשר לקבל במספר תערובות המיוחדות לקפה לנדוור: תערובת בוקר בניחוח וניל, ים תיכוני, שקדים, אלג'יראי, מסאלה, הל או חוויאג'.


בית הקפה פועל לפי מספר עקרונות מנחים: איכות, פשטות, טריות, שירות מעולה ומקוריות. הלחמים הטריים והאיכותיים מבוססי מחמצת טבעית וקמח המיושן חודש שלם, מה שמקנה להם טעם מיוחד וערכים תזונתיים גבוהים. הם נאפים מדי יום בתנורי אבן מיוחדים ומהם מכינים את הסנדוויצ'ים המצוינים ומבחר פוקצ'ות עשירות. כל המנות נעשות רק בעת הזמנת הלקוח.


(צילומים: יח"צ; פאול פרקש)