מתכון מומלץ - קראנץ\' שוקולד עם פירות יבשים
גיא רוזנברג | 04 לפברואר 2014
![logo](/pensioners/images/bitmap.png)
גיא רוזנברג | 04 לפברואר 2014
כתבנו הקולינרי מציע לנו נישנוש טעים וטוען שאי אפשר להשאר אדיש לשילוב חומרים טובים שכאלה.. לכן כדאי שיככב על שולחננו לא רק בט"ו בשבט.
משולחן חגיגות חג המולד בחו"ל, הישר לניסוי במטבחינו.
אי אפשר להשאר אדיש לשילוב חומרים טובים שכאלה.
כמובן שהוא כיכב אצלינו גם בט"ו בשבט.
המצרכים:
200 גר' ביסקוויטים שבורים.
סה"כ 300 גר' אגוזי מלך, אגוזי לוז (בונדוק) ופירות יבשים קצוצים.
300 גר' שוקולד מריר איכותי לבישול.
100 גר' חמאה.
140 גר' דבש.
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את הביסקוויטים, האגוזים ואת פירות היבשים.
- ממיסים את השוקולד בבן-מארי, יחד עם החמאה והדבש, עד לקבלת תערובת חלקה.
- מורידים מהאש ומוסיפים את החומרים היבשים.
- מרפדים תבנית קטנה (משהו כמו 25/30) בנייר אפייה משומן.
- שופכים בו את התערובת ומשטחים.
- מעבירים לקירור לשעה בערך.
- מוציאים מהתבנית יחד עם הנייר ומחלקים לריבועים בעזרת סכין חדה.