מתכון למרק כרוב בנוסח הונגרי

18 לפברואר 2014

logo
 
מאת ארווין פרידן. 

 

כתבנו הקולינרי מציע מרק מלא ניחוחות משכרים ומחמם, לימים גשומים (וחשוב לציין: בנוסח ההונגרי שלו). טעים!! 


 

הרומנים קוראים לו צ'ורבה. לכל מרק חמצמץ הרומנים קוראים צ'ורבה.


 

כל יתר המרקים, זה פשוט סופה (זופה). 


 

יש הבדלים בהכנה ובעיקר בהחמצה.


 

הרומנים מחמיצים את הצ'ורבה בעזרת בורש, נוזל חמצמץ שמכינים ע"י תסיסת שעורה.


 

טעמו מיוחד במינו. יש שמכינים בבית, אבל שם, ברומניה, ניתן לקנות מוכן.


 

בבית ההונגרי שלנו, נהגו להחמיץ עם מיי כבישה או סתם לימון. 


 

אז הינה הגירסה ההונגרית: 


 

המצרכים: 


 

כ- 3 כוסות כרוב מוחמץ בבית, חתוך לרצועות.


 

6 כנפיים מחולקות או חלקי עוף אחרים.


 

ענף צ'וריסו / צ'אבאי מעושן, חתוך לרצועות.


 

גזר אחד מגורר בפומפיה גסה.


 

שורש פטרוזיליה כנ"ל.


 

שורש סלרי קטן, גם כן מגורר או שני ענפי סלרי קצוצים.


 

בצל קצוץ.


 

2 שיני שום קצוצים גם כן.


 

חצי קופסה של עגבניות מקולפות קצוצות, כולל המיץ.


 

שמן רגיל לטיגון.


 

כוס מיי כבישה (או יותר, לפי הטעם).


 

צרור קטן של עלי לאושטיאן, שבלעדיהם, צ'ורבה זה לא צ'ורבה.


 

פפריקה אדומה מתוקה, פילפל שחור גרוס, מלח וסוכר לפי הטעם.


 


 

אופן ההכנה: 


 

מטגנים את הבצל להזהבה.


 

מוסיפים את כל הירקות לאידוי קצר.


 

מוסיפים את חלקי העוף והנקניק.


 

מתבלים במלח, פילפל ופפריקה.


 

מוסיפים את העגבניות ומכסים במים רותחים.


 

מבשלים על אש בינונית קטנה עד שהבשר מתרכך.


 

מוסיפים את מי הכרישה וממתיקים לפי הטעם.


 

ולבסוף את הלאושטיאן. 


 

והינה לכם מרק מלא ניחוחות משכרים וטעים לימים גשומים. 


בתיאבון!