המלצה למתכון: עוף בבירה
גיא רוזנברג | 06 למרץ 2014
גיא רוזנברג | 06 למרץ 2014
זה היה ניסוי ראשון בבישול עם בירה.
לפי התוצאות, בהחלט לא האחרון. המנה צורפה, לאחר כבוד, לרפרטואר הבית.
המצרכים:
6 ירכיים של עוף.
ענף קבאנוס (או אחר), פרוס. (אני השתמשתי בבייקון).
2 ענפי סלרי פרוסים.
בצל אחד קצוץ.
3 שיני שום קצוצות.
פילפל אחד קצוץ.
קופסה של 400 גר' עגבניות חתוכות לריבועים .
בקבוק בירה לאגר.
כוס (או יותר, לפי הצורך) ציר בשר/ ירקות או מים.
שמן לטיגון, מעט קמח, מלח, פילפל שחור גרוס ועלים משני ענפי טימין קצוצים.
אופן ההכנה:
מקמחים קלות את חלקי העוף, ממליחים ומפלפלים.
מטגנים במעט שמן זית עד לקבלת צבע זהוב יפה.
מוציאים מהסיר.
מכניסים את הנקניק לטיגון קצר.
מוסיפים את הבצל ואת השום לעוד מספר דקות.
מוסיפים את הפילפל ואת הסלרי לעוד כמה דקות אידוי.
מתבלים.
שופכים על הכל את הבירה ולאחר רתיחה מוסיפים את העגבניות ואת הנוזלים.
נותנים לרוטב להסמיך מעט ומחזירים לסיר את חלקי העוף.
ממשיכים לבשל בסיר המכוסה, על אש בינונית קטנה, עוד משהו כמו 30 דקות.
אני הגשתי עם אורז.