אוזני המן בטעמים

yaniv | 12 למרץ 2014

logo
מאת שוש להב.

לרגל פורים משווקת אחוה אוזני המן בטעמים: שוקולד, פרג ותמרים ומציעה מתכון טעים, בריא ומופחת שומן.


תגידו פורים, וישר יקפצו לכם לחיך טעמים של האוזני המן..


חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלווה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929, משווקת לרגל חג הפורים אוזני המן טעימים להפליא במגוון טעמים: אוזני המן במילוי שוקולד, פרג ותמרים.


אוזני המן מבית אחוה מצטיינים בבצק רך ונימוחים בפה ובעלי טעם ביתי עשיר. אוזני ההמן עשירים במילויים של פרג, שוקולד ותמרים, המעניקים לעוגיות את טעמן העשיר והנפלא. אוזני המן משווקים באריזת 450 גרם, קלה לפתיחה ולסגירה ושומרת על טריות העוגיות לאורך זמן ובאריזת חיסכון משפחתית של 700 גרם.


אחוה מייצרת ומשווקת מגוון רחב של מוצרי מאפה משובחים וטעימים להפליא בהם עוגיות מרוקאיות, רוגלך, עוגיות ממולאות, שוקולד צ'יפס, עוגות מאפין אישיות, עוגת תפוח עץ, עוגת שיש, עוגת שמרים קינמון וכמובן, מוצרי חלוה מובילים.


מחיר מומלץ לצרכן: 10 - 12 ₪ לאריזת 450 גרם, 12 - 14 ₪ לאריזת 700 גרם.


כשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.


להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.



מתכון לאוזני המן, בדוגמת "שיש" חום-לבן במילוי טחינה:


 
חברת "אחוה", בשיתוף השוקולטיירית אתי בטיטו, מגישה לרגל פורים מתכון לאוזני המן פרווה, בגרסה הבריאה. אוזני המן מופחתי שומן, ללא מרגרינה וחמאה, במילוי טחינה גולמית משומשום מלא ובהגשה מיוחדת.


כידוע, טחינה אחוה עשירה בכמות סידן וברזל ועשויה מ- 100% שומשום מלא (השומשום בצורתו הראשונית עם קליפה).


מהמתכון שלפניכם יוצאת כמות של כ- 35 אוזני המן גדולים. ניתן להפחית או להגדיל כמויות בהתאם לצורך.

המצרכים לבצק:
3 כוסות קמח רגיל
3 כוסות קמח תופח
3 ביצים בגודל קטן/בינוני
1 שקית סוכר וניל
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
150 גר שמן (3/4 כוס)
3/4 כוס מיץ הדרים או מים. אופציה חלבית - ניתן להשתמש ב3/4 כוס חלב.
המצרכים למלית:
250 גר' (חצי מיכל) טחינה "אחוה" משומשום מלא
6 כפות סילאן או דבש
1 ביצה



אופציונאלי:
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס (חצי כוס)
כף וחצי אבקת קקאו
חפיסת שוקולד מריר

לקישוט:
מפזרים אבקת סוכר לפני הגשה

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת המילוי -  מערבבים היטב בקערה את הטחינה עם הסילאן עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בקירור.
2. מנפים את הקמחים (מלבד עניין הכשרות, לצורך קבלת קמח אוורירי), מכניסים לקערה יחד עם שאר החומרים "היבשים". מערבבים ומוסיפים את החומרים "הרטובים"- ביצים, שמן, נוזלים. מערבבים ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד. מומלץ לא ללוש יתר על המידה, בכדי לא לפגוע במידת פריכותו של הבצק.
3. מחלקים את כדור הבצק ל-2. אחד מהחלקים מניחים בצד, לחלק השני מוסיפים את אבקת הקקאו תוך כדי לישה.
4. מאחדים את 2 הכדורים (הכדור ה"צבוע" והכדור הרגיל) יחד על משטח מקומח ומרדדים עד לקבלת בצק בדוגמת "שיש" ובעובי של 2 מ''מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס. מסדרים את העיגולים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
5. טורפים את הביצה, מברישים את עיגולי הבצק לצורך סגירה אטומה.
6. מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים מעט חומר במרכז כל עיגול (ניתן להשתמש בכפית במקום) לאחר הזילוף, יש להדק את הבצק היטב בצורת אוזן. אופים כרבע שעה (או עד הזהבה) בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. לקראת סיום האפיה ניתן להוסיף חופן אגוזים קצוצים מעל כל מלית. מניחים בצד לקירור ומקשטים באבקת סוכר.



פורים שמח, מתוק ובריא. בתיאבון!



(צילום: יח"צ)