מתכון להכנת אוזני המן במגוון מילויים

13 למרץ 2014

logo

באדיבות 'בליקר סטריט' כפר סבא והרצליה.

בצק אחד ו- 4 הצעות למילויים שונים: ממרח שוקולד ופצפוצים, שוקולד, קוקוס לימון ליים ושוקולד חלב ופרג.



* מתכון להכנת בצק לאוזני המן (כ- 45 יחידות):


420 גר' חמאה (2 חבילות בנות 200 גר')


150 גר' אבקת סוכר (3/4 כוס)


150 גר' שקדים טחונים (3/4 כוס)


2 ביצים שלמות


600 גר'  קמח (3 כוסות)


* אופן הכנה:


להקרים חמאה, להוסיף אבקת סוכר ושקדים טחונים, להוסיף ביצה וקמח ולהמשיך להקרים עד ליצירת בצק  אחיד. להניח את הבצק בקירור לכמה שע' (לפחות 3 שעות).


--------


* מלית ממרח שוקולד ופצפוצים:


2/3 קופסא ממרח שוקולד לבן


3/4 כוס פצפוצי שוקולד


1/2 כוס שוקולד לבן קצוץ


* אופן ההכנה:


לערבב את כל החומרים יחדיו


(מתאים ל-45 יח' אוזני המן).


-------


* מלית קרם שוקולד:


2 חב' שוקולד מריר


1 חב' חמאה


1/2 כוס סוכר


2 ביצים


2 כפות קורנפלור


* אופן ההכנה:


1. יש להמיס את השוקולד המריר על בין מרי


2. להקציף את החמאה והסוכר יחדיו. לאחר מכן, יש להוסיף את השוקולד המומס והביצים למסה


לבסוף, נוסיף את הקורנפלור עד להבלעה מוחלטת וקבלת קרם


(מתאים ל-45 יח' אוזני המן).


--------


* מלית קוקוס לימון ליים ושוקולד חלב


כוס וחצי לימון ליים


450 גר' סוכר (2 כוסות ורבע)


גרידה מ- 1 לימון ליים


30 גר' דבש


60 גר' חמאה


1 כפית וניל


360 גר' קוקוס (1 כוס ו 3/4 )


150 גר' פירורי עוגה (כוס וחצי)


200 גר' שוקולד חלב (1 חבילה)


* אופן הכנה:


1. להרתיח מיץ לימון ליים סוכר גרידת לימון ליים דבש חמאה קינמון וניל


2. להוסיף קוקוס יבש ולבשל על אש בינונית עד לקשירת הקוקוס בנוזלים


3. להוסיף שוקולד חלב ולערבב היטב


4 .בסוף להוסיף פירורי עוגה ולערבל למלית אחידה.


------


* מלית פרג:


 300 סמ"ק חלב (1כוס וחצי)


 450 גר' סוכר (2 כוס ורבע)


גרידה + מיץ לימון


30 גר' דבש (3 כפיות)


60 גר' חמאה (1/4 חבילה)


1 כפית קינמון


1 כפית וניל


360 גר' פרג טרי טחון (1 כוס ו 3/4 )


150 גר' פירורי עוגה (כוס וחצי)


* אופן הכנה


להרתיח חלב סוכר מיץ לימון דבש חמאה קינמון וניל


להוסיף פרג ולבשל על אש בינונית עד לקשירת הפרג בנוזלים


לקראת סוף הבישול להוסיף פירורי עוגה לערבב היטב ולתת להצטנן.


פורים שמח וטעים!


(צילום: אסף לוי)