מתכמתכון לאוזני המן מסורתי וללא סוכר!ון לאוזני המן מסורתי וללא סוכר!

13 למרץ 2014

logo
באדיבות רשת בתי הקפה גרג.

אוזני ההמן של קפה גרג עשויות מבצק פריך איכותי על בסיס קמח כוסמין, חמאה עשירה ומאופיינים בטעם ביתי ובמרקם פריך, נעים לאכילה. ניתן להשיג את אוזני המן במילויים מפתיעים של אגוזי מלך, מילוי חלבה ושוקולד, מלבי ופיסטוק, במילוי תמרים ואגוזים ועוד.


רשת בתי הקפה גרג משיקה לקראת חג הפורים מבחר אוזני המן מסורתיים, ואוזני המן ללא סוכר,  ומנדבת מתכון באדיבות קונדיטורית ראשית של מפעל ביגה, המספק לכל רשת גרג את המאפים.


אוזני ההמן של קפה גרג עשויות מבצק פריך איכותי על בסיס קמח כוסמין, חמאה עשירה ומאופיינים בטעם ביתי ובמרקם פריך, נעים לאכילה. ניתן להשיג את אוזני המן במילויים מפתיעים של אגוזי מלך, מילוי חלבה ושוקולד, מלבי ופיסטוק, במילוי תמרים ואגוזים ועוד.


אוזני המן של קפה גרג מתאימות גם למשלוח מנות, לארוח, לימי הולדת ולנשנוש מתוק כשמתחשק... מעכשיו,  גם אלו שנמנעים מאכילת מוצרים המכילים סוכר, יכולים ליהנות מטעמם המיוחד של אוזני ההמן בחג פורים.


מרכיבים:


בצק לאוזני המן (30-25 יח'):
100 גר' סוכר לבן
200 גר' חמאה
1 יח' ביצה
קורט מלח
רבע כפית תמצית וניל איכותית
50 גר' שקד טחון
300 גר' קמח לבן


אופן ההכנה:


במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל, עד ריכוך החמאה והטמעה של החמאה בסוכר. מוסיפים ביצה ומערבבים, מוסיפים שקד טחון ומערבבים, מוסיפים קמח לבן ומביאים לחיבור המסה לבצק אחיד. יש להיזהר מערבוב יתר.
יש לשמור בקירור לפחות שעה לפני השימוש.


מילוי פרג:


500 גר' פרג טחון טרי
כפית גרידת תפוז
150 גר' דבש
100 גר' סוכר
200 גר' פירורי עוגיות
500 גר' חלב


אופן ההכנה:


מביאים לרתיחה חלב דבש וסוכר.
כשרותח, מוסיפים פרג טחון' ממשיכים לבשל על אש קטנה מספר דקות עד שהמסה מסמיכה מעט, מוסיפים פרורי עוגיות ומצננים.                                                                                     מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים, מניחים כפית מהמילוי פרג וסוגרים את העיגול לאוזן המן.
אופים כ- 15-13 דק' בטמפ' של 170 מעלות.
ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר שהאוזניים הצטננו מעט.


ניתן להשיג את אוזני המן בסניפי רשת קפה גרג. מחיר ליחידה של אוזן המן : 3 ₪.


פורים שמח!


(צילום: אסף לוי)