מאת השף מוריס מונייר.
סלט קליל וטעים, עשוי שבבי גזר, קראנבריז ופקאן סיני בויניגרט תפוזים, מתאים ל 12-8 סועדים, זמן הכנה כ 15 דקות.
לפניכם מתכון קליל, אחרי ארוחות החג הכבדות.
מצרכים:
1 שקית גזר (או 5 גזרים גדולים) מגורר לשבבים עבים
2 שיני שום קצוצות
חריץ בגודל קטן-בינוני של ג'ינג'ר טרי קצוץ
80 גר' פקאן סיני חצוי
80 גר' קראנבריז מיובשים
לרוטב:
3 כפות תרכיז תפוזים
3 כפות שמן זית
כף שמן סומסום
4 כפות מיץ לימון
מלח/פלפל שחור גרוס
כף רוטב צ'ילי מתוק
אופציות נוספות להעשרה: סלרי גבעול קצוץ, שבבי תפוח עץ, נבטי ברוקולי/נבטי צנונית.
אופציות להחלפה: את הג'ינג'ר הטרי אפשר להחליף בגי'נג'ר מוחמץ או בג'ינג'ר מסוכר-שניהם קצוצים.
את הגזר אפשר להחליף בפאפיה או לשלב חצי-חצי.
הכנה:
1. מכניסים לקערה את כל מרכיבי הסלט היבשים.
2. במעבד מזון או בקערת עירבוב נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. הרוטב הוא אמולסייה סמיכה.
3. טועמים ומתקנים לפי הטעם הרצוי.
4. שופכים את הרוטב על שאר המרכיבים.
5. מערבבים היטב עד שכל הסלט מקבל מטעמי הרוטב. מגישים בצלחת מרכזית בצורת פירמידה או בצלחות אישיות קטנות.
בתיאבון!