מתכון לארוחת ליל הסדר: גפילטע פיש, כזה שלא הכרתם

13 לאפריל 2014

logo
מאת: מאיר רוזנברג - שף מלון רימונים גלי כנרת.

איך אפשר לעבור את ארוחת ליל הסדר ללא גפילטע פיש?? אז הנה  מתכון של גפילטע פיש סלמון וקרפיון, מעוטר בביצי דג סלמון וביצי שלו בתחמיץ.


השמעתם אי-פעם על ארוחת ליל הסדר ללא גפילטע פיש? לא יעלה על הדעת! מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת, מעניק מתכון של גפילטע פיש סלמון וקרפיון, מעוטר בביצי דג סלמון וביצי שלו בתחמיץ:


* חומרים לקציצה:


 1 ק"ג פילה דג סלמון (ללא עור)


0.5  ק"ג פילה דג קרפיון


 2 י"ח גזר


 1 י"ח בטטה


 2 י"ח בצל


 2 י"ח תפ"א


 1 י"ח סלרי


 1/4 כוס פטרוזליה קצוצה


 4 י"ח ביצים


 100 גרם קמח מצה


 10 גרם אבקת אפיה


1/4  כוס שמן


מלח


פלפל לבן


* חומרים לציר (נוזל הדגים):


3  ליטר מים


1  ק"ג ראשי דגים של קרפיון ודג סלמון


כוס יין לבן


 7 י"ח עלי דפנה


כף פלפל אנגלי


2  כפות סוכר


כף מלח


* חומרי קישוט:


100  גרם ביצי סלמון


10  י"ח ביצי שלו כבושים


* אופן הכנה:




  1. טוחנים את כל חומרי הקציצה ומערבבים את כל חומרי הקציצה ביחד. מניחים כחצי שעה את המסה.

  2. מכינים קציצות מהמסה, ומכניסים למקרר לשעה.

  3. מבשלים את כל חומרי הציר כ- 30 דקות, ולאחר מכן מסננים את הנוזל.

  4. מסדרים בסיר את הקציצות, עליהם יוצקים את הנוזל ומבשלים ביחד כ- 45 דקות.

  5. מקררים את הדג ומגישים. לקישוט ניתן להגיש עם ביצי סלמון וביצי שלו כבושים.


בתיאבון וחג שמח וכשר!


(צילום: יח"צ)