מתכון לארוחת ליל הסדר: גפילטע פיש, כזה שלא הכרתם
13 לאפריל 2014
13 לאפריל 2014
השמעתם אי-פעם על ארוחת ליל הסדר ללא גפילטע פיש? לא יעלה על הדעת! מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת, מעניק מתכון של גפילטע פיש סלמון וקרפיון, מעוטר בביצי דג סלמון וביצי שלו בתחמיץ:
* חומרים לקציצה:
1 ק"ג פילה דג סלמון (ללא עור)
0.5 ק"ג פילה דג קרפיון
2 י"ח גזר
1 י"ח בטטה
2 י"ח בצל
2 י"ח תפ"א
1 י"ח סלרי
1/4 כוס פטרוזליה קצוצה
4 י"ח ביצים
100 גרם קמח מצה
10 גרם אבקת אפיה
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל לבן
* חומרים לציר (נוזל הדגים):
3 ליטר מים
1 ק"ג ראשי דגים של קרפיון ודג סלמון
כוס יין לבן
7 י"ח עלי דפנה
כף פלפל אנגלי
2 כפות סוכר
כף מלח
* חומרי קישוט:
100 גרם ביצי סלמון
10 י"ח ביצי שלו כבושים
* אופן הכנה:
בתיאבון וחג שמח וכשר!