מתכון לפסח וגם לאחריו - לחמניות כשרות וממכרות

20 לאפריל 2014

logo
מאת ארווין פרידן.

כתבנו הקולינרי מציע מתכון ללחמניות לפסח, לא רק מפאת כשרות, אלא בגלל היותן ממכרות. מתאים גם לאחר החג..


*הכמויות שציינתי מספיקות לכ- 12 לחמניות בגודל בינוני.


* מבשלים המצרכים מתחת, עד שהכל נמס:


כוס ושליש מים.


2 כפות מחוקות סוכר.


2/3 כף מלח.


150 גר' חמאה.


* מוסיפים 2 וחצי כוסות קמח מצה.


* מערבבים היטב עד להווצרות עיסה חלקה.


* לאחר צינון קצר, מוסיפים חמש ביצים ומעבדים.


* יוצרים "כדורים" בעזרת ידיים רטובות ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה משומן.


* מורחים כל כדור בביצה טרופה.


* מכניסים לתנור מחומם מראש 180 מעלות ואופים כ- 40 דקות.


* בדיקת מוכנות: מלבד צבע זהוב יפה, בודקים בשיטת סבתא: מרימים לחמניה אחת, אם היא קלה, סימן שהיא אפויה היטב.


חג שמח ובתיאבון!