מתכון לפסח וגם לאחריו - לחמניות כשרות וממכרות
20 לאפריל 2014
20 לאפריל 2014
*הכמויות שציינתי מספיקות לכ- 12 לחמניות בגודל בינוני.
* מבשלים המצרכים מתחת, עד שהכל נמס:
כוס ושליש מים.
2 כפות מחוקות סוכר.
2/3 כף מלח.
150 גר' חמאה.
* מוסיפים 2 וחצי כוסות קמח מצה.
* מערבבים היטב עד להווצרות עיסה חלקה.
* לאחר צינון קצר, מוסיפים חמש ביצים ומעבדים.
* יוצרים "כדורים" בעזרת ידיים רטובות ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה משומן.
* מורחים כל כדור בביצה טרופה.
* מכניסים לתנור מחומם מראש 180 מעלות ואופים כ- 40 דקות.
* בדיקת מוכנות: מלבד צבע זהוב יפה, בודקים בשיטת סבתא: מרימים לחמניה אחת, אם היא קלה, סימן שהיא אפויה היטב.