דג לחג - מתכון לאחרי החגים..

08 למאי 2014

logo
כתב וצילם ארווין פרידן.

כתבנו הקולינרי חוזר אחרי החגים עם בשורה: חגיגת דגים, גם אחרי החגים.. הנה מתכון לשבת, תאכלו לתיאבון!


ראיתי את היפה יפה הזה מונח על ערמת קרח בחנות דגים בשוק הכרמל.


ידעתי מיד שהוא יככב על שולחננו.


זה לא היה דווקא בחג, אלא כיכב בארוחה עם חברים יקרים - סעודה שהפכה חגיגה.


מצרכים:


- דג שלם מנוקה מבפנים ומבחוץ.


 הנ"ל מסוג האהוב עלינו (אמור), שוקל משהו כמו שניים וחצי קילו.


- שתי חבילות שמיר קצוץ.


- לימון פרוס דק.


- שתי עגבניות פרוסות גם כן.


- שיני שום קלופות מראש, שלמות.


- שמן זית, כוס יין לבן יבש, מלח, פילפל שחור גרוס.


- כ 12 תפוחי אדמה קטנים קלופים ומבושלים ברמה של 90%.


הכנה:


- מערבבים את השמיר הקצוץ עם מעט שמן זית, שום כתוש, מלח ופילפל.


- מעסים את הדג מבפנים ומבחוץ, לאחר שחורטים כמה חריטות בעור הדג לרוחב, משני צדיו, לספיגת טעמים.


- מניחים מתחתיו כמה פרוסות עגבניות ולימון (למניעת הדבקות),  וגם כמה שיני שום.


- באותה פרוצדורה ממלאים את בטן הדג ומניחים גם על גבו.


- נותנים לו לנוח כשעה או יותר במקרר.


- לפני שמכניסים לתנור החם, מטפטפים מעל מעט שמן זית ואת כוס היין.


- מכסים בנייר אלומיניום ואופים ב 180 מעלות, משהו כמו 30 דקות (תלוי בגודל הדג).


- מורידים את הכיסוי, מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ומתבלים במיצי הדג.


- ממשיכים לאפות עוד כ 20 דקות (שוב תלוי בגודל הדג), עד להשחמה יפה.


אוכלים ונהנים.


בתיאבון!