מאת שוש להב.
סניף חדש לרשת נובה ג'ויה בסינמטק תל אביב, המציע חווית ביקור כוללת, הקשורה לעולמות הקולנוע והאוכל האיטלקי. אך, החיים הטובים...
תשכחו מפופקורן כשאתם מגיעים לאגף החדש של הסינמטק בת"א וישר תיכנסו למסעדת נובה ג'ויה החדשה, המחכה לכם במתחם הסינמטק, ומציעה את האוכל האיטלקי הכי טעים. סרט תראו לפני, אחרי או תוך כדי האכילה (ההסברים בהמשך).
וכך, בזכות אהבת הקולנוע, הגענו לתענוגות הקולינריה של המטבח האיטלקי, במסעדת 'נובה ג'ויה'. והנה בשורה לאוהבי שני התחומים (סרטים ואוכל) - סניף חדש לרשת נובה ג'ויה בסינמטק תל אביב. הסניף החדש, המציע חווית ביקור כוללת הקשורה לעולמות הקולנוע והאוכל האיטלקי, ממוקם במתחם הקולנוע החדש של סינמטק תל אביב.
רשת נובה ג'ויה התרחבה ופתחה סניף רביעי במתחם הקולנוע החדש של סינמטק תל אביב ברחוב הארבעה. מדובר בסניף קונספט ייחודי, בו ניתן לארח כ-160 איש בו זמנית, בישיבת פנים במסעדה עצמה, או חוץ, במרפסת גדולה ומעוצבת הפונה לרחוב הארבעה. בנוסף, מציעה המסעדה חדרי ישיבות פרטיים בקומת הגלריה, הכוללים מקרן ומסך, המותאמים לישיבות עסקיות ומסיבות פרטיות ל-20 איש.
סניף הסינמטק מספק מענה לכל שירותי האוכל והאירועים של מתחם הסינמטק החדש. כן ניתן לרכוש דרך המסעדה חבילות הכוללות סרט באולם ה-VIP וארוחה במתחם הסינמטק החדש במחירים מיוחדים. הסניף החדש משתרע על כ-307 מ"ר והושקעו בעיצובו כ-3 מיליון שקלים, כשמלאכת העיצוב הופקדה בידיו של אורי בן דרור מסטודיו MU. ברקע מוזיקה, על המסך התלוי במסעדה מוקרנים סרטים בשחור-לבן (איטלקיים, אלא מה...) והמלצרים ששים לתת שירות ויחס אישי.
ליאור ירקוני, צעיר מתולתל וחייכני הוא מנהל סניף הסינמטק, שעובד כבר 6 שנים בסניפי נובה ג'ויה. הוא פטריוט של הרשת כולה, אבל הכי של הסניף שלו: "אצלנו חוויית השירות ייחודית", הוא אומר, "בסביבה תחרותית במרכז ת"א, המוקפת מסעדות, הסניף מציע מעבר לאוכל המעולה שלו, גם חווייה כוללת של 'חגיגה איטלקית', עם מוזיקה, שירה וריקודים וצוות שאיכפת לו מהלקוח".
שף המסעדה הוא אליאב גולדנברג, השף הרשתי של נובה ג'ויה. גולדנברג, הוא אוטודידקט המאוהב במטבח כבר מימי נעוריו. בגיל 15 נסע בפעם הראשונה לאיטליה והתלהב מהאוכל. לאחר הצבא הבין שהקולינריה הוא התחום שלו, המטבח האיטלקי הוא הכיוון והשאר היסטוריה. הוא עבד במסעדות לא מעטות, נשלח לאיטליה מטעם הרשת להשתלמויות שונות. לדבריו: "לאיטלקים שני עקרונות חשובים: האחד - ברגע שחומר הגלם הוא טוב, לא צריך כלום מעבר לכך. השני - אין צורך ברוטב, ממיסים חמאה, מוסיפים מרווה מלמעלה, שום בפנים ויש מעדן בפה".
בפן הקולינרי, מעבר לתפריט האיטלקי העשיר שמציעה הרשת, הכולל מגוון רחב של פסטות טריות ופיצות איטלקיות, הנאפות בטאבון העצים של המסעדה (כן כן, כולל שבבי עצים המזינים אש עם להבות במרכז המסעדה), מציע סניף הסינמטק מנות פיאטיני קטנות ואותנטיות ומחלקת גריל חדשה, הכוללת מנות מיוחדות של בשר ודגים בטעמים איטלקיים ייחודיים.
רשת המסעדות "נובה ג'ויה", שהוקמה לפני כעשור בהמשך למסורת האיטלקית של קבוצת ארקפה, מתמחה במטבח איטלקי אותנטי ושמה דגש על איכות וטריות, המשולבים בידע קולינארי נרחב. לפני כשנה, עברה המסעדה תהליך של מיתוג מחדש עם הסיסמא "החיים הטובים מתחילים בג'ויה" ומאז היא לא נחה על זרי הדפנה:
המסעדות עוצבו בסגנון איטלקי, התפריט הוחלף ושודרג, נוסף שירות משלוחים, הוקם מועדון לקוחות פעיל ונפתחה חנות ג'ויה קוצ'ינה, למכירת פסטות ייחודיות וטריות על פי מרשמים איטלקיים אותנטיים, בעבודת יד, להכנה איכותית ופשוטה במטבח הביתי, ובכך מאפשרת ללקוחות להמשיך וליהנות מחוויה איטלקית אמיתית גם בבית.
ועוד חידוש - רשת נובה ג'ויה מציעה בימים אלו לקהל לקוחותיה מגוון מתנות איטלקיות ייחודיות. בין המתנות (בתשלום) מגוון סדנאות בישול מיוחדות עם השף הראשי של הרשת ובנוסף, מציעה הרשת קורס איטלקית הכולל שישה מפגשים חווייתיים בחדר ה VIP של סניף הסינמטק בתל אביב. כן ניתן לרכוש גם שוברי מתנה לארוחה איטלקית, כשעל כל קניית שובר ב-250 ₪, יקבל הלקוח בקבוק לימונצ'לו או למברוסקו במתנה.
בין המנות החדשות שמציעה הרשת :
* ראשונות :
ארנצ'יני (32 ₪) - כדורי ריזוטו סיציליאנים במילוי גבינת פיקורינו, נענע טרייה, צ'ילי ופרמג'אנו. מוגש עם רוטב איולי.
טרטר דג ים (29 ₪) - חציל מושחר, אספרגוס, עגבנייה, עירית, צ'ילי, לימון, שמן זית ויוגורט.
זוקיני פריטו (34 ₪) - זוקיני בבלילת בירה ותבלינים מוגש עם איולי עשבי תיבול.
* פסטות :
ניוקי תפוחי אדמה עם כבדי עוף (74 ₪) - ניוקי תפוח אדמה עם כבדי עוף, ערמונים, ברוטב ציר בקר.
ספגטי סרדינים נפוליטני (56 ₪) - ספגטי ברוטב שמן זית, יין לבן, גרדת לימון, סרדינים ופטרוזיליה.
פאפרדלה זנב שור (68 ₪) - תבשיל זנב שור וירקות שורש בבישול איטי, מוגש עם פאפרדלה טרייה בעבודת יד.
לינגוויני אספרגוס וחלמונים (58 ₪) - אספרגוס, עגבניות שרי צלויות, עירית, כדורי בשר צלויים, חלמון ביצה ושמנת.
ניוקי פורצ'יני (62 ₪) - ניוקי תפוחי אדמה בעבודת יד, שמנת, יין לבן, ציר פטריות פורצ'יני, פטרוזיליה, פרמג'אנו, פטריות ושמן כמהין.
ריזוטו ארנצ'ו (58 ₪) - ריזוטו מתקתק בשילוב דלעת אפויה, חמאה, קרוטונים קצוצים, פרמג'אנו ועשבי תיבול.
* עיקריות:
אוסובוקו טלה (89 ₪) - בשר טלה בבישול ארוך בציר בקר עשיר ומתקתק עם ירקות שורש, יין לבן ועשבי תיבול על מצע של פירה תפוחי אדמה.
מוסר ים בסגנון ליבורנו (94 ₪) - מוסר ים צרוב על מחבת לוהטת בטאבון ברוטב עגבניות, יין לבן, פרחי צלפים, שמן זית וזיתים.
וכיון שאי אפשר בלי הקינוחים, אז אני חייבת לציין את איכות ה'טרמיסו', אך כדאי להזכיר גם את ה'דולצ'ה בננה' שהוא מוס שוקולד לבן קפוא בין דפי בצק פילו עם בננות מקורמלות, או את ה'טורטה דה לה נונה' הנעשית משילוב בין גבינת ריקוטה, צנוברים, צימוקים ופירות העונה. ואם אתם ממש מתעקשים לדעת עוד, אז יש גם עוגת שוקולד משוקולד מריר (75%) ברוטב אספרסו וקרם פרש או מוס לימון עם מסקרפונה... אין ספק, החיים ממש קשים...
סניפי ג'ויה:
סניף רמת החייל: הברזל 4 רמת החייל, ת"א; סניף רמת השרון: סוקולוב 66 , רמת השרון; סניף הרצליה: אריה שנקר, הרצליה פיתוח; סניף הסינמטק: שפרינצק 2, ת"א, טל': 03-6422799 שירות משלוחים חדש ב-5692* joya)*)
Bon appétito! כלומר, בתיאבון!