מתכון לטרין גבינות
22 למאי 2014

22 למאי 2014
את המימרחים הכנתי בבית, אבל יש גם מעדניות שמוכרות מימרחים איכותיים.
הכמויות שאציין מתאימות לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית.
לאירוח מצומצם יותר, אני משתמש לפי הצורך, בחצי או רבע כמות.
המצרכים הנדרשים:
500 גר' גבינת טבורוג או טוב טעם.
250 גר' גבינת שמנת.
250 גר' גבינה בולגרית מגורדת דק.
פסטו בזיליקום וממרח עגבניות, מתובלים היטב.
שקית אבקת ג'לטין - הכנה לפי הוראות היצרן.
הערה:
אומנם הגבינות לא מהסוג הרך, אבל לחיתוך קל ואסתטי יותר, רצוי להוסיף את הג'לטין.
אופן ההכנה:
מעבדים את הגבינות לעיסה חלקה.
מוסיפים את הג'לטין המומס.
מחלקים לשלושה חלקים.
מרפדים את התבנית בניילון ניצמד, כך שישארו שוליים לכל הצדדים.
מזליפים מעט משני הממאחים על תחתית התבנית.
מכניסים שליש מתערובת הגבינות.
משטחים ומורחים בנדיבות שיכבה של פסטו.
משטחים את חלק השני של העיסה ומורחים עליה את מימרח העגבניות.
משטחים את שארית העיסה, מאשרים ומזליפים את שארית הממרחים.
מכסים בשוליים של הניילון הניצמד ומאחסנים במקרר לכמה שעות טובות.
להגשה:
מסירים את שולי הנייר, הופכים על פלטת הגשה ומקשטים.
וריאציה אפשרית היא טרין טריקולור:
את ממרח העגבניות מערבבים עם שליש מתערובת הגבינות.
לשליש השני מוסיפים את הפסטו או כפי שרואים בתמונה.
תערובת עשבי תיבול טריים מתובלים בשמן זית, שום כתוש, מלח ופילפל.
חלקה האחרון של העיסה נישאר לבן, כלומר נאטור.
בונים את הטרין כפי שתארתי מקודם.
אין לי מילה יותר מתאימה מ "חגיגה", חגיגה של צבעים וטעמים.