מתכון לשבועות - מוס פיסטוק קדאיף

02 ליוני 2014

logo
מאת שף ניצן רז - מסעדת ה- TOKO.

כזה עוד לא טעמתם.. השף ניצן רז ממסעדת הטוקו, בראשון לציון, מגיש לנו מוס פיסטוק קדאיף משובח במיוחד, תנסו את זה בבית ותתענגו!


החג הלאומי הלבן שלנו, חג שבועות, הינו הזדמנות מצוינת להתוודע לקינוחים מקוריים,  שמשלבים בין חומרי גלם מקומיים של מטבחים לוקאליים (שערות קדאיף, פיסטוק), לטכניקות של קונדיטורים מנוסים. השף ניצן רז ממסעדת הטוקו בראשון לציון, מגיש לנו מוס פיסטוק קדאיף משובח במיוחד. אל תהססו לנסות את זה בבית!


למוס פיסטוק: 


600 מ"ל שמנת (שתיים וחצי)


125 גרם מחית פיסטוק


125 גרם סוכר


וניל


8 חלמונים


10 גר' ג'לטין + 50 גרם מים


לשערות קדאיף:


חבילת שערות קדאיף


50 ג' חמאה מומסת


אבקת סוכר לזילוף מלמעלה


לאפות בחום 170 מעלות – עד שמזהיב.


אופן ההכנה:


להרתיח בסיר קופסה וחצי (350 מ"ל) של שמנת מתוקה, סוכר ומחית פיסטוק, תוך ערבוב מתמיד.


כשהתערובת רותחת להוריד מהאש, לשפוך לקערה, ולהוסיף את החלמונים אחד אחד, תוך עירבוב עדין להשוואת טמפרטורות.


להחזיר לסיר, להביא לרתיחה עדינה ולהוריד מהאש.


להוסיף את הג'לטין ולקרר את התערובת במקרר.


להקציף בנפרד 250 מ"ל שמנת מתוקה ובסוף ההקצפה להוסיף למיקסר את תערובת הפיסטוק.


להעביר לשק זילוף ולזלף לכוסות ההגשה.


להניח מעל שכבה עדינה של שערות הקדאיף.


בתיאבון וחג שמח!


(צילום: יח"צ)