סיבה להגיע לנהריה - \'בריוש\' בית קפה-קונדיטוריה קסום

08 ליוני 2014

logo
מאת ציפי פרקש. 

ניחוח צרפתי, אווירה פסטורלית ואוכל מעולה! בשכ' רסקו בנהריה, תמצאו את חגית שטרן - קונדיטורית נהדרת ואת בריוש - בית קפה-קונדיטוריה מיוחד.


אז הנה הבשורות הטובות.. לא צריך לטוס עד פריז כדי לטעום בריוש מעולה, ואין סיבה להתגעגע לשפים צרפתיים - מפני שיש לנו כאן, במכורתנו ישראל, את 'בריוש' - קפה קונדיטוריה ואת חגית שטרן - קונדיטורית ובשלנית מופלאה!


חגית שטרן היא המייסדת והבעלים של בריוש, בית הקפה-קונדיטוריה, אותו הקימה מתוך תשוקה ואהבה לעניין. וכך זה גם נראה ומרגיש בטעמיו המשובחים.


הרחק משאון העיר ובינות עצי האקליפטוס והחורש הטבעי, שוכן בית הקפה קונדיטוריה בריוש נמצא בשכונת רסקו בנהריה, הרחק משאון העיר ובינות עצי האקליפטוס והחורש הטבעי. הוא מציע את ניחוחות פריז מבלי כל צורך לעבור בנ.ת. שארל דה גול.. תמצאו כאן תפריט חלבי כשר ואנין, שנרקח בידי קונדיטורית שהתמחתה בבולונז'רי צרפתי, המציע ארוחות בוקר, כריכים, עיקריות כפסטות וקישים, עוגות ומאפים צרפתיים, והכול מתוצרת עצמית ומשובחת.


לפני כשלוש שנים החליטה הקונדיטורית חגית שטרן לעזוב את עבודתה כמנהלת לוגיסטית בחברת הרכבים העולמית "פורד" בבלגיה, כדי להגשים חלום ישן שלה, אפייה וקונדיטוריה. שתבינו, ישראלית - שכיהנה כמנהלת בכירה באחת מחברות הענק האירופאיות, עם שכר גבוה ותנאים נילווים מפנקים (כולל שהייה במלון ושתי טיסות שבועיות ישראל-בלגיה) - מוותרת מתוך בחירה על ג'וב נחשק, לטובת חלום-פנטזיה ששאפה לממש. צריך הרבה עוז רוח ואומץ לב לעשות שינוי זה.


במהלך המהפך בקריירה שלה, התחילה חגית לעבוד בהתנדבות כשולייה בקונדיטוריה שליד המלון שבו התגוררה בבלגיה, רק כדי ללמוד איך ליצור הטעמים של העוגות, הקרואסונים והבגטים הצרפתיים. בהמשך למדה את רזי הבולונז'ורי והאפייה הצרפתית ב-Perpigan שבדרום צרפת ולאחר מכן התמחתה אצל המאסטרית אסטלה, בגבעת שמואל.


כשהרגישה בשלה ומוכנה למימוש החלום שלה, הקימה חגית את קפה-קונדיטוריה בריוש, בנחלה קסומה סמוך לביתה, בשכונת רסקו הוותיקה, משכונותיה הראשונות של נהריה, המזכירות מושב פסטורלי בלב העיר. תעוזה, כבר אמרתי?


ולא רק באוכל עסקינן.. גם העיצוב משפיע על ההנאה. לעיצוב הנעים של בריוש, בהשראת בית קפה פרובנציאלי פריזאי אותנטי, אחראית תמי כהן. פרקט מעץ לבן, שולחנות וכיסאות מעץ טבעי, מפות מבד פפיטה ותמונות נוף ממחוזות צרפתיים, משוות למקום תחושה נעימה, שלווה ואינטימית, בדיוק כמו בתי הקפה והקונדיטוריות המיוחדים בצרפת.


חשוב לדעת שבנוסף לארוח בודדים ומשפחות, בבריוש ניתן גם לערוך אירועים מיוחדים, בחורף (60 איש) ובקיץ (120 איש) וכן אירועים חיצוניים עד 250 איש.


אודות התפריט ב'בריוש':


בבריוש מתכתבים עם טרנדים קולינאריים עולמיים. התפריט כשר וחלבי ומציע מגוון מנות מוקפדות ואסתטיות, מתוצרת עצמית ומחומרי גלם מובחרים ואיכותיים. גולת הכותרת של בריוש הינן כמובן העוגות והמאפים הצרפתיים המיוחדים, שנאפים במקום וממלאים אותו בניחוחות משגעים, כדוגמת לחמניות הבריוש הצרפתיות והמפורסמות, ששמען יצא למרחוק ועל שמן נקרא גם המקום. בנוסף, ניתן למצוא בתפריט גם מנות טבעוניות.


התפריט העשיר מציע: ארוחות בוקר שמוגשות בכל שעות היממה, ביניהן: בוקר בריוש (58/98 שקלים); בוקר טבעוני - עם מקושקשת טופו (58 שקלים); מאפים צרפתיים, כמו: דניש גבינה, קרואסון חמאה (12 שקלים); טוסטים המוגשים בלחמניות חלב/לחם מקמח מלא, ביניהם: טוסט גבינה צהובה (42 שקלים); טוסט טוניסאי (46 שקלים); כריכים מפנקים מלחמי הבית, ביניהם: כריך סלמון מעושן (42 שקלים); שלישיית מיני סנדוויצ'ים (48 שקלים) ומגוון סלטים;


בין המנות העיקריות: פסטות טריות תוצרת עצמית, עם מגוון רטבים לבחירה (52 שקלים); קישים אישיים (52 שקלים); קציצות פארסה עם פריקי (62 שקלים); מוסקה צמחונית (62 שקלים). ולא נוותר - בגזרת הקינוחים נמצא גם פרוסת עוגה לבחירה בתוספת קפה (41 שקלים).


קפה-קונדיטוריה בריוש מציע לשמר את הטעם גם בבית, עם מעדנייה מיוחדת שמציעה מגוון עשיר של עוגות ויטרינה, כמו: מייל פיי - עוגת אלף העלים (54 שקלים); עוגות בחושות, ביניהן: שיש שוקולד בלגי (39 שקלים); עוגות שמרים שעשויות בצק שמרים על בסיס חמאה ושמיוצר בתהליך מתמשך של שלושה ימים, ביניהן: פרסבורגר גבינת ריקוטה (45 שקלים; בבקה שוקולד (39 שקלים); לחמים מיוחדים, בעבודת יד בתהליך ארוך ואיטי ואפייה בתנור לבנים, המעניק רמת אפייה גבוהה ומרקם מיוחד, ביניהם: חלת בריוש (30 שקלים); לחם שיבולת שועל מסורתי (19 שקלים); לחם וורמונט צרפתי (19 שקלים); וכמובן לחמניות הבריוש.


חבריי ואני התענגנו על בראנץ' מלבב - עם שפע מנות מגוונות, טריות, טעימות ונימוחות בפה, המוגשות באופן אסתטי ביותר ובאווירה משפחתית. הוסיפו על זה את הנוף הכפרי פסטורלי שמסביב ובמיוחד את חברתה הנעימה של חגית שטרן, שמסבירה לנו בשמחה מה אנו אוכלים ולא מהססת לשתף במתכון - זו אכן חגיגה פריזאית של ממש בלב נהריה.


אין ספק שחב' "פורד" הפסידה מנהלת לוגיסטית מוכשרת, אבל אנחנו הרווחנו קונדיטורית-אופה-בשלנית מופלאה ובית קפה-קונדיטוריה קסום. בריוש - מומלץ מאד!


----


בית קפה קונדיטוריה בריוש, רח' קק"ל 16, שכונת רסקו הוותיקה, נהריה. שעות הפתיחה: א'-ה': 08:00- 22:00; ו': 07:30-15:00; שבת: סגור.


טל': 0774260520


(צילומים: שוש להב; בריוש)