מתכון למרק כתום המוגש בלחם כפרי

23 לאוקטובר 2014

logo
מאת: אוראל חרמון* 

ביום סגרירי וגשום, מומלץ להתפנק במרק חם ומזין - הפעם מוצע מתכון למרק כתום, אותו רצוי להגיש בתוך לחם כפרי. טעים, טעים!


חומרים:


קילו דלעת


4 גזרים חתוכים לקוביות


3 ענפים של סלרי חתוך


2 בצלים לבנים חתוכים


5 כוסות מים רותחים


ציר מרק עוף


מלח


פלפל


3 כפות שמן


1 לחם כפרי


אופן הכנה:


מטגנים את הבצל בסיר עד אשר מגיע לשקיפות.


מוסיפים את הסלארי, בטטה, דלעת, כף שטוחה של מלח, חצי כף פלפל לבן.


ממלאים את הסיר במים, עד אשר כל הירקות מכוסים במים ומוסיפים כוס של ציר עוף.


מרתיחים את הכל, לאחר שהמים רותחים מורידים לאש קטנה ונותנים לזה להתבשל עד אשר הירקות רכים (כ-45 דקות).


טוחנים את כל התערובות, טועמים ומוסיפים תבלינים (מלח ופלפל לבן)!


הגשה:


כדאי לחתוך את כיפת כיכר הלחם הכפרי. להוציא חלק מהבצק ובמקומו למזוג המרק.


בתיאבון!


* אוראל חרמון ממסעדת ערמונים צמח, מול הכנרת


טל': 04-6266555


(צילום: דניאל לילה)