מתכון טעים לפורים

באדיבות: מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת | 29 לפברואר 2012

logo

מאפה שכבות בצק פריך במילוי פרג ואגוזים


חומרים לבצק:

300 גרם קמח

200 גרם מרגרינה

100 גרם סוכר

תמצית וניל

גרדת תפוז

קורט מלח

חומרים למלית:

חצי כוס אגוזי לוז (בונדוק) קצוצים

1 כוס פרג

חצי כוס סוכר

1 ביצה

1 כף פירורי עוגה

2 כפות דבש

חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ

גרדת לימון

חצי כוס מים

אופן הכנה:

מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד,

מניחים את הבצק בצד למשך 20 דקות.

מרתיחים את המים והסוכר ומוספים את שאר חומרי המלית ומביאים לרתיחה שניה.

מורידים מהאש.

מחממים תנור ל- 190 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי של ½ ס"מ וחותכים אותו למשולשים בגודל של 7 ס"מ כל אחד.

אופים למשך כ – 15 דקות.

סידור הצלחת:

מניחים משולש במרכז הצלחת, מורחים את המשולש במלית, מניחים משולש על משולש על משולש, כאשר המשולש הרביעי (ללא מלית) סוגר את הפרמידה.

* ניתן לקשט את הצלחת ברוטב פסיפלורה ורוטב תות שדה או כל רוטב אחר.

בתיאבון!