מרק עלי צנון, בצל וגזר עם צ'יפס בטטה:
מרכיבים:
1 קילו זר צנוניות
1 קילו גזר
250 גר' פטריות שמפניון טריות
ראש של שורש סלרי
בצל גדול
לצ'יפס: בטטה בינונית
לתיבול המרק:
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית פפריקה
אופן ההכנה:
- קוצצים את ירקות השורש (הגזר, הסלרי והבצל) לקוביות.
- קורעים את הפטריות לרבעים.
- מטגנים קלות את ירקות השורש בשמן זית ( להביא לכדי הזהבה קלה).
- מוסיפים 2 ליטר מים ומתבלים בתבלינים.
- לאחר שהמרק רתח, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ- 90 דקות.
- את עלי הצנון יש לטגן בנפרד עם מלח, פלפל ומעט שום ולהוסיף ל10 דקות האחרונות שהמרק מתבשל.
- במקביל, לקלף בטטה עם קולפן לרצועות צי'פס, לקמח ולטגן בשמן עמוק עד שמתקשה.
- לייבש את הצ'יפס בטטה.
- למזוג את המרק לצלחת הגשה ולהניח מעל את הצ'יפס בטטה.
בתאבון!