מתכון חם לימים קרים

באדיבות שף מסעדת רינגלבלום, קים נווה | 22 לפברואר 2012

logo

מרק עלי צנון, בצל וגזר עם צ'יפס בטטה:


 מרכיבים:


1 קילו זר צנוניות


1 קילו גזר


250 גר' פטריות שמפניון טריות


ראש של שורש סלרי


בצל גדול


לצ'יפס: בטטה בינונית


לתיבול המרק:


כפית מלח


כפית פלפל שחור


כפית כמון


כפית פפריקה


אופן ההכנה:




  1. קוצצים את ירקות השורש (הגזר, הסלרי והבצל) לקוביות.

  2. קורעים את הפטריות לרבעים.

  3. מטגנים קלות את ירקות השורש בשמן זית ( להביא לכדי הזהבה קלה).

  4. מוסיפים 2 ליטר מים ומתבלים בתבלינים.

  5. לאחר שהמרק רתח, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ- 90 דקות.

  6. את עלי הצנון יש לטגן בנפרד עם מלח, פלפל ומעט שום ולהוסיף ל10 דקות האחרונות שהמרק מתבשל.

  7. במקביל, לקלף בטטה עם קולפן לרצועות צי'פס, לקמח ולטגן בשמן עמוק עד שמתקשה.

  8. לייבש את הצ'יפס בטטה.

  9. למזוג את המרק לצלחת הגשה ולהניח מעל את הצ'יפס בטטה.


בתאבון!