מתכון למרק ערמונים

באדיבות השף רביע קסיס - מסעדת אחוזת שולמית, ראש פינה | 27 לנובמבר 2014

logo

מרק ערמונים מוגש בעונת החורף, כשהערמונים טריים - מתכון ל- 8 אנשים    


מרכיבים:


1 ק"ג ערמונים טריים


300 גר' דלעת


300 גר' גזר


4 ליטר מים


350 מל' שמנת מתוקה



תבלון: מלח, פלפל, סוכר חום, פלפל לבן לפי הטעם.


אופן ההכנה:


ראשית חורצים את הערמונים, מניחים במגש ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות להשחמה וליצירת קילוף קליל לעשר דקות בלבד.


לאחר מכן מקלפים את הערמונים ומכניסים לסיר.


במקביל, קוצצים את הגזר והדלעת לחתיכות קטנות ומכניסים לסיר עם הערמונים.


שופכים את המים לסיר ומביאים לרתיחה עד לקבלת ריכוך למשך כשעה.


לאחר מכן לוקחים מיקסר יד וטוחנים את המרק עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.


בהדרגה מוסיפים את השמנת ואת התבלינים לפי הטעם.


מסננים ומגישים חם.


בתיאבון!


(צילום: יח"צ)