מטבח בריא - משפחה בריאה

מאת שוש להב | 26 לפברואר 2012

logo

"התזונה החדשה" היא דרך בריאה וקלה ליישום לכל משפחה, כאשר המטבח הביתי מנוהל לפי עקרונותיה - בספר חדש מאת ברברה שיפר-ברגשטין, הוצאת אסטרולוג.


 איך יורדים במשקל בלי לחוש רעב? איך להפסיק לאכול עוגות, צ'יפס ובורקס? כיצד להפסיק להזדקק לדיאטות, כי הן לא עוזרות? למה אנשים שמנים חושבים כל הזמן על אוכל ותמיד רעבים? איך לשוב לבריאות תקינה ולהתמלא באנרגיות? מה ממכר בסוכר? איך לגרום לילדכם לשתף פעולה במטבח? איך ארוחות משפחתיות, פעילות משותפת בתכנון התפריט, קניות והכנת האוכל, יכולות לתרום לגיבוש משפחתי ולהכרות טובה יותר עם ילדיכם?

על שאלות אלה ורבות נוספות, עונה הספר המדובר.

"התזונה החדשה" היא דרך בריאה וקלה ליישום לכל משפחה. כאשר המטבח הביתי מנוהל לפי עקרונות של התזונה החדשה, ומזונות שהמפתח הגליקמי בהם נמוך ממלאים את המזווה, בריאות בני המשפחה - מבוגרים וילדים כאחת - משתפרת פלאים. ולא דרוש לשם כך מאמץ רב!

אכילה היא יותר מעיכול. אוכל הוא תהליך דינמי, חברתי, רגשי ושכלי. מחקרים מראים שאנשים שאוכלים ביחד הם בריאים יותר פיסית, מנטלית וחברתית. האכילה בצוותא היא גורם מקשר בין בני המשפחה, הזדמנות לדבר על היום שחלף ולחלוק חוויות, רגשות ומחשבות.

 המחברת מנתצת את מיתוס הדיאטה. היא זורה ספק ומתעמתת עם כל מה שנאמר לנו לגבי מה עלינו לאכול כדי לרזות. היא מסבירה מדוע כל נסיונות העבר שלנו להוריד במשקל, נכשלו. מדוע קשה לנו להפסיק לאכול (זה לא בגלל העדר כוח רצון), מדוע אכילת יתר אינה השד האמיתי ומה עלינו לאכול כדי לרזות.

שיעור ההצלחה של שמירה על משקל נמוך לטווח רחוק בעזרת דיאטות מסורתיות, הוא פחות מ-5%, בעוד שבשיטות המבוססות על "תזונה חדשה", שיעור ההצלחה עולה על 75%. שיפר גם מתייחסת ל"תסמונת הילד הכבד" ומסבירה, בין היתר, איך אוכל תעשייתי הוא גורם מוביל להשמנת יתר אצל ילדים. לספר מצורפת רשימת פריטים חיוניים למזווה בריא וכן כ-30 מתכונים קלים להכנה, ידידותיים מבחינה ביוכימית וטעימים.

בגיל 75, ברברה שיפר, אוהבת לאכול... ואוכלת ללא הגבלה מאכלים טעימים, מתעמלת, פעילה ו...רוכשת בגדים באותן מידות שלבשה בשנותיה היפות. נס רפואי? לא. כל משפחה, אם תפנים את עקרונות המטבח הבריא, תוכל להגיע לכך. זכרו, מטבח בריא הוא רק ההתחלה. בסופה של הדרך (שאינה קשה במיוחד) מחכה לכם משפחה בריאה, מאושרת ואוהבת!

ברברה שיפר-ברגשטין נולדה בקנדה ועלתה בשנת 1970 לישראל עם בעלה וארבעת ילדיה. מאז היא חיה בירושלים. בעלת תואר ראשון ושני, מרצה מבוקשת ויועצת בנושאי משפחתיות ובריאות ומפיצה בכל הזדמנות את נפלאות "התזונה החדשה". ב-2001 ראה אור בארץ (אסטרולוג) ובארה"ב ספרה הראשון "המפתח הביוכימי", שהוא בין הראשונים בתחום.

אז כבר אמרנו, מטבח בריא - משפחה בריאה.