המלצה על הסרט: "למה זה מגיע לי"
מאת שוש להב | 25 לנובמבר 2014

מאת שוש להב | 25 לנובמבר 2014
יהודי, סיני, מוסלמי וקתולי שחור.. נשמע כמו התחלה של בדיחה? בערך, כיון שמדובר בסרט הצרפתי "למה זה מגיע לי", עליו אומרים שהוא הקומדיה הצרפתית המצליחה של השנה ואירופה זורמת לראותה. עתה מגיע התענוג לישראל (27.11) וזו המלצה גורפת - רוצו לראות את הסרט המצחיק והאינטליגנטי הזה. כל אחד מהצופים ימצא בו משהו מחייו הפרטיים..
ידוע שקומדיה היא דרך נהדרת לדון בבעיות הכי רציניות, בדרך נינוחה. כך בסרט הזה, הנוגע בנושאים רגישים, אותם אנו מכירים היטב גם אצלינו: שמרנות וגזענות, פערי דורות ויחסים במשפחה, מלחמות דת גזע ומעמדות כלכליים. יש כאן הכל מכל טוב..
מארי וקלוד ורניי הם זוג קתולי, בורגני ושמרן. מכובדים בני המעמד הגבוה והורים לארבע בנות - איזבל, אודיל וסגולן - שנישאו בנישואי תערובת עם דויד, צ'או וראשיד - יהודי, סיני ומוסלמי. ההורים סופגים את ה'מהלומות' בנימוס, אבל הרגשות האמיתיים ניכרים בכל זיז וזיע של גופם.
כשלור, בתם הרביעית, מכריזה שהיא עומדת להינשא לשרל, ההורים מאושרים שסוף סוף תהיה במשפחה חתונה מסורתית עם בחור קתולי. אבל לור מפתיעה אותם כשמתברר שהבחור הוא אמנם קתולי, אבל מחוף השנהב, כלומר אפריקאי (שחור..). מארי מתמוטטת לגמרי וקלוד מנסה לעשות הכל כדי לבטל את החתונה.
הוא מוצא בן ברית מוזר בדמותו של אביו של שרל, אנדרה, גזען לא קטן (מה פתאום שהבן יקיר לו יקח אישה לבנה?). בין השניים קיימת הסכמה רק לגבי דבר אחד: זה לא מגיע להם, והם יעשו הכל כדי לטרפד את החתונה הזו.
ואם חשבתם שגיליתי לכם את כל הסיפור ולא נותר כבר דבר לחדש, טעות. תענוג להכיר את הטיפוסים השונים (וכל דמות בסרט היא "טיפוס"), מערכות היחסים, הדעות הקדומות הסטריאוטיפיות והבדיחות השנונות, הטוויסטים בעלילה - מצחיק וכייף גדול.
הבמאי פיליפ דה שברון, שהיה שותף לכתיבת התסריט יחד עם גיא לורן, נולד בשנת 1965 וסיים לימודי קולנוע בפריז. הוא כתב 12 תסריטים וביים ארבע קומדיות, לפני שיצראת "למהזה מגיע לי", שהפך לאחד הסרטים המצליחים ביותר בהיסטוריה של צרפת. הוא מספר על מקורות ההשראה לסיפור:
"הבנתי שמבחינה סטטיסטית, צרפת היא אלופת העולם בנישואי תערובת. מחקרים שונים טוענים שמדובר ש- 20 אחוז בערך מהחתונות המתקיימות בצרפת, הן בין אנשים המגיעים מרקעים, מוצאים ודתות שונות. אצל השכנים שלנו באירופה זה עומד על שלושה אחוז. אז יש כאן סיפור.. התסריטאי שבי השתלט עלי, ורציתי לבדוק מה קורה כשמשפחה אחת צריכה להתמודד עם ארבע חתונות מעורבות.. ".
לא אפרט יותר, אבל ספרו לי אם גם אתם חושבים שאחד השיאים בסרט הוא סצינת שירת ההימנון.. אל תחמיצו את הקומדיה המרנינה הזו.