המתכון הסודי להכנת סופגניות חמאה
באדיבות "טיב טעם" | 18 לדצמבר 2014

באדיבות "טיב טעם" | 18 לדצמבר 2014
ההסבר לאכילת מאכלים מטוגנים בשמן, כמו סופגניות בחנוכה, הוא כזכר ל"נס פך השמן" שבו שרתה ברכה במעט השמן שהיה בפך והוא הספיק להדלקת מנורת המקדש במשך שמונה ימים.
מתכון לסופגנית חמאה:
חומרים:
300 גרם קמח לבן
1 ביצה מס 1
20 גרם שמרים טריים
40 גרם סוכר
50 גרם חמאה
כף ברנדי
100 גרם מים
גרדת לימון
6 גרם מלח
אופן ההכנה:
יש ללוש את כל החומרים ללא המלח, כ- 6 דקות באיטיות ואז, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 4 דקות במהירות יותר גבוהה.
מניחים לבצק לנוח חצי שעה ומחלקים ליחידות של 70 גרם. מכדררים לכדורים, מתפיחים ומטגנים בשמן כותנה כ- 3 דקות מכל צד.
טיפים להכנת סופגניות:
טובלים כף עץ בשמן. אם יוצאות בועות, סימן שהשמן חם וניתן לטגן.
מומלץ לטגן בשמן כותנה.
לטגן במחבת מולטי שף - קל מאד לטגן את הסופגנייה ולא מצריך הרבה שמן.
ניתן למלא ולקשט את הסופגניות כיד הדמיון, כמו: ריבת חלב ואגוזים, חלבה שקדים, ריבת חלב, שוקולד ופצפוצים, סוכריות קופצות, ריבת תות ועוד.
המחיר ליחידה: 4.50 ₪.
בתיאבון!