מתכון סופגניות מנצח לחג אורים שמח

באדיבות רשת בתי הקפה ביגה | 17 לדצמבר 2014

logo

חג החנוכה הלוא הוא חג האורים בפתח. רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה מציע מתכון מנצח וחגיגי, שיאפשר לכם להרשים את האורחים בסופגניות טעימות, שיקצ רו מחמאות רבות.


הרי אי אפשר בחג החנוכה להתעלם מהסופגניות.. אז אם כבר חוטאים -  רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה, מציע מתכון מנצח וחגיגי, שיאפשר לכם להרשים את האורחים בסופגניות טעימות, שיקצרו מחמאות רבות.


חומרים:


1 קילו קמח.


50 גרם שמרים טריים.


200 גרם סוכר.


200 גרם חלב.


30 גרם ברנדי.


6 ביצים.


מקל קינמון.


10 גרם מלח (כפית).


150 גרם חמאה רכה.


שמן לטיגון.


ריבה למילוי.


אבקת סוכר לפיזור מעל.


אופן ההכנה:


משתמשים בוו לישה, שופכים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים היטב. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, מערבלים הכל במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ומערבלים במהירות גבוהה, שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק, מוסיפים חמאה ומערבלים עד שנטמעת היטב בבצק.


מטפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר שהכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-30 ומגלגלים ל-30 כדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות, ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחו שוב.


מחממים שמן טיגון בסיר ומטגנים צד אחד עד להזהבה והופכים ומטגנים גם את הצד השני. ממלאים בריבה ומפזרים מעל אבקת-סוכר.


בתיאבון!


** לרשת ביגה 5 סניפים: חורב 12 חיפה, קרית טבעון, גרנד קניון חיפה, קרית חיים, מתחם שרונה תל אביב. מחיר סופגניה: 5 ₪  ליחידה מילוי ריבה, מילוי מיוחד 6 ₪ ליחידה.


(צילום: אסף לוי)