בין כלבים וקלפים: מה הכלב יכול לתרום לנו? ומשחק קלפים?
לרגל יום הכלב הבינלאומי החל היום 26.8 ולקראת השקת סדרת הקלפים "בנפש חיה" ב 3.9, הרקדנית אור בגים, מפתחת שיטת הטיפול בתנועה "נפש חיה" מספרת על ריפוי עצמי באמצעות "ריקוד הכלב"

לרגל יום הכלב הבינלאומי החל היום 26.8 ולקראת השקת סדרת הקלפים "בנפש חיה" ב 3.9, הרקדנית אור בגים, מפתחת שיטת הטיפול בתנועה "נפש חיה" מספרת על ריפוי עצמי באמצעות "ריקוד הכלב"
יום הכלב הבינלאומי נקבע על ידי קולין פייג Colleen Paige ב 2004. היום מצוין ב 26 באוגוסט כדי להכיר בקשיים הרבים שעוברים כלבי רחוב וכלבי עמותות ולהוקיר את תרומתם של הכלבים לבני אדם.
כלבים הם חיית מחמד אהובה גם בישראל, וגם מבחינת כלל החברה יש דאגה לכלבים, כשעמותות רבות מייצגות את האינטרסים שלהם. הכלבים נחשבים כחברים טובים של בני האדם. ובנוסף יש לנו מה ללמוד מהם, לפחות לפי שיטת הטיפול "נפש חיה", המשתמשת בדמות הכלב להעלאת המודעות האישית שלנו לעצמנו.
הכלב הוא אמנם חיה נאמנה מאוד לבעליה, ונשמעת לה. עם זאת, הכלב מחפש תמיד להשתחרר מהרצועה, להתפרע, לשחק, לנעוץ שיניים בחפצים שונים. בשיטת הטיפול נפש חיה, בוחרים בצד המשחקי והמשוחרר של הכלב, כדי ללמוד ממנו על עצמנו.
הכלב הוא דמות אחת מתוך ארבעים ושתיים חיות הכלולות בשיטת "נפש חיה". כל אחת מהדמויות היא ארכיטיפ, תבנית סימלית משותפת אוניברסלית, שיש לה תדרים תנועתיים - תודעתיים, המייצגים דפוסים נפשיים ויסודות נפשיים שבתוכנו.
הרקדנית הישראלית אור בגים (מאגמה קבוצת מחול) פיתחה את שיטת "נפש חיה", תוך כדי עבודה בסטודיו המחול שלה באמסטרדם, בתהליך ריפוי עצמי מפרידה כואבת. בגים גילתה כי בעלי החיים מהווים את השער הראשוני לחיבור אל הגוף וכוחות הנפש. כל אחת מבין 42 החיות, שנחקרו לעומק בשיטה, מייצגת יסוד נפשי אנושי אוניברסלי.
לשיטה יש כמובן פן מעשי ולכל אחת מהחיות יש את הריקוד שלה.
לכבוד יום הכלב, בגים מציגה את ריקוד הכלב - שנועד לחבר אותנו לצד המשוחרר והמשחקי שלנו. הריקוד כולל תנועות של ניעור, שחרור, זריקה, כשכוש אכן, שחרור לסת ונשיפות קוליות.
השיטה תצא לאור כסדרת קלפים להעשרה והעלאת המודעות – עם ריקוד או בלעדיו.
ההשקה תתקיים ביום שלישי 3.9.24 בבית דניאל, בני דן 62 ת"א.
קישור להרשמה
https://otzartarbut.inwise.net/nefeshhaya
(צילום: יולי יודוביץ)