התערוכה המרהיבה "השתקפות האידאה" מוצגת במערות גן לאומי בית גוברין
פילפלד (ניר פלד)- הצייר ואמן הגרפיטי הבינלאומי, בשיתוף רשות הטבע והגנים, מציג תערוכת וידיאו-ארט חדשה במערות הגן הלאומי בית גוברין, שהינו אתר מורשת לאומי.

פילפלד (ניר פלד)- הצייר ואמן הגרפיטי הבינלאומי, בשיתוף רשות הטבע והגנים, מציג תערוכת וידיאו-ארט חדשה במערות הגן הלאומי בית גוברין, שהינו אתר מורשת לאומי.
רשות הטבע והגנים השיקה תערוכה חדשה בגלריית הפעמון, שבמתחם מערות הפעמון, בגן לאומי בית גוברין: "השתקפות האידאה", של אמן הגרפיטי הבינלאומי פילפלד, ותהיה פתוחה לקהל הרחב עד סוף חודש אוקטובר, בימים חמישי ומוצאי שבת.
בתערוכה מוצגות על קירות המערות יצירותיו של האמן, שעובדו לקטעי וידיאו ארט מלווים במוזיקה מקורית. עבודותיו נוצרו בהשראת סיפורי מקורות שונים ועולמות הפנטזיה העולים מתוך ערכי הטבע, המורשת והנוף של הגן הלאומי. התערוכה מציגה סינרגיה בין עולמות היצירה והמוטיבים המאפיינים את סגנונו של האמן, לבין עולמות התוכן של אתר מורשת עולמי ויוצרת חוויה ייחודית יוצאת דופן.
אומר תומר סרגוסטי, מנהל הגן הלאומי בית גוברין ברשות הטבע והגנים. "לאורך השנים התגלו באתר ציורי גרפיטי, ציורי קיר יפיפיים וצבעוניים וגם כתובות שנחרטו בסלע כדי להעביר מסר או להאדיר שליט, אומנות הגרפיטי היא המשך מודרני ליצירה העתיקה. בניגוד לחריטות בסלע הקירטון הרך שנעשו בעבר, יצירותיו של פילפלד מוקרנות על קירות המערה מבלי לפגוע בהם, היצירות מכבדות את המקום ומשתלבות בו באופן טבעי".
ההשראה ל"השתקפות האידיאה" ממערות בית גוברין:
ביצירתו החדשה, "השתקפות האידיאה", מציג פילפלד את ההשראה שקיבל מביקורו בבית גוברין, אתר המשלב תרבות אדם ומסורות לאורך השנים ומרחבי טבע בשפלת יהודה. החיבור למערות הוביל את פילפלד ליצור דמויות וחיבורים רוחניים ופנטסטיים, שהתעוררו בו כששהה שעות רבות במרחב הפתוח ובתוך המערות. המראות עוררו בו את החיבור לעולם הרוחני, כמו מחילות המסתור מימי מרד בר כוכבא, שהולידו את היצירה של האריה המספרת את סיפורו ההרואי של בר כוכבא, דרך האמנות העכשווית. את ההשראה לשם התערוכה קיבל פילפלד ממשל המערה של אפלטון, אשר מסמל את התעתוע בין עולם האמת לעולם השקר ולאורך השנים עיצב תפיסות פילוסופיות מהן נגזרו רעיונות חברתיים ופוליטיים.
הגרפיטי, שהחל כז'אנר של אמנות רחוב מחתרתית, שנועדה להביע עמדה וביטוי עצמי של האמן, הפך כבר מזמן להיות חלק בלתי נפרד מהנוף התרבותי במרחב הציבורי האורבני וליצירה מקובלת ומוערכת לביטוי רעיונות, ערכים ומסרים. הסגנון המתבטא בציורי קיר, מיצגים ויצירות הינו כלי להסעיר את התודעה של החולפים על פניו לעורר ולהניע לפעולה.
לאחר שכבר השאיר את חותמו בציוריו על קירות תל אביב ובמקומות נוספים בארץ ובעולם, המאייר והצייר, אמן הגרפיטי "פילפלד" (ניר פלד), משיק תערוכה חדשה בגן הלאומי בית גוברין. יצירותיו, המאופיינות במוטיבים קוויים איקוניים, לרוב בצבעי שחור לבן, ומציגות סיפור של תרבויות עתיקות, מסתוריות ושבטיות, מוצאות במה חדשה ויוצאת דופן להראות, הן מוצגות בזירת ההשראה מהן נוצרו.
הגן הלאומי בית גוברין-מרשה, אתר מורשת עולמי של אונסק"ו:
הגן הלאומי בית גוברין-מרשה הוא לב לבה של "ארץ אלף המערות". הגן מציג פלא אדריכלי קדום – אינספור מערות טבעיות ומערות שנחצבו בידי אדם ונועדו למגוון רחב של שימושים. החל מגידול יונים, דרך איחסון ומגורים וכלה בקבורה. בשנת 1989 הוכרז השטח כגן לאומי על מנת לשמר את שרידיה המרשימים של העיר מרשה, המשך המחקר באתר ושימור החורש הטבעי. הגן הלאומי משתרע על שטח של 5,000 דונם ובו מערות רבות וחללים תת-קרקעיים מגוונים ושרידים ארכאולוגיים חשובים. בחלקו הדרומי והגבוה ביותר של הגן נמצא תל מרשה המוזכר במקורות.
עוד בגן הלאומי העיר הרומית אלותרופוליס, חלקים ממנה נחשפו ובהם אמפיתאטרון שלם ושרידים מרשימים של מבצר וכנסייה מהתקופה הצלבנית. בגן הלאומי חורש דליל ובתה ים-תיכונית, עשירה במינים רבים של בעלי חיים וצמחים. בזכות המורשת העשירה ושלל המערות, הוכרז הגן הלאומי כאתר מורשת עולמי, על ידי אונסק"ו. כפי שהוגדר בעת ההכרזה – ״האתר בעל ערך בין לאומי יוצא דופן בהיבט התרבותי, האנושי וערכי הסביבה לשימור לטובת האנושות כולה״.
הכללתו של 'הגן הלאומי בית גוברין – מערות מרשה' ברשימה העולמית היוקרתית של האתרים הנבחרים והחשובים ביותר בעולם ממצבת את ישראל כגשר בין תרבויות עתיקות וכמוקד חשוב לשימור המורשת העולמית, תוך חיבור ייחודי של העבר להווה. משמעות ההכרזה היא הגדלה משמעותית של מספר המבקרים באתר, פרסומו במדיה העולמית, טיפוחו ושמירתו מפגעי האדם והטבע.
ניהול אומנותי: יאיר מוס
מוסיקה מקורית: REJOCER
צילום: סטודיו 40:40
אנימציה למיפוי הקרנה: אריק פוטרמן
(צילום: הדמייה ניר פלד (פילפלד))